Čokoládová torta s kokosovými bodkami

Autor receptu: dominikakralovicova

Recept pochádza z blogu adkas-tastyfood.blogspot.sk Použila som tortovú formu s priemerom 24cm

8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme s čokoládou vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Tvarohové guľky pripravíme zmiešaním tvarohu. kokosu, cukru, vajíčka a Gustinu- spracujeme na cesto a potom rukami formujeme guličky rovnakého tvaru približne veľkosti vlašského orecha. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom . Na dno formy ukladáme kokosové guličky. Odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme cesto.
  2. Celé vajíčka vyšľaháme s hnedým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme smotanu alebo jogurt a roztopenú čokoládu s maslom . Zmiešame všetko spolu. Na záver primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a ručne metličkou vymiešame.
  3. Cesto nalejeme a kokosové guličky a pečieme pri 180 stupňoch Celzia 35 minút.
  4. Poleva: Šľahačkovú smotanu s cukrom, maslom rozpustíme. Do horúcej smotany pridáme nalámanú čokoládu a rozpustíme na jemnú masu. keď je torta upečená ale je ešte stále teplá vylejeme na ňu polevu . Necháme vychladnúť a dáme do chladničky najlepšie cez noc.