Foto: veganvidya
Recept na korpus pochádza odtiaľto http://www.veganricha.com/. Táto šikovná Indka má super recepty. Krém je z internetu.
na 175 °C
Suroviny
120 ml |
|
120 ml |
|
5 PL (najlepšie bio) |
|
4 PL (pomlieť na práškový) |
|
0,5 čl |
|
1 čl (bio bez fosfátov) |
|
1 čl |
|
0,5 čl (alebo vnútro vanilkového struku) |
|
4 PL (za studena lisovaný) |
|
120 ml |
|
210 ml (bio) |
|
1 čl |
|
|
|
|
|
a pod. |
|
Kokosový krém: | |
400 ml Alnatura z DM |
|
2 čl pomlieť |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Korpus: Tortovú formu zvnútra potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie – s papierom sa bude takto lepšie pracovať. Rúru si predhrejeme na 175 °C. Sypké suroviny presypávame postupne do misy cez sitko. Poriadne ich metličkou premiešame. V druhej nádobe poriadne zmiešame tekuté suroviny. Tekuté suroviny vlejeme do sypkých a poriadne premiešame metličkou. Vznikne nám relatívne riedke cesto. Nalejeme ho do formy. Niekoľkokrát s formou buchneme o pracovnú plochu, tým odstránime vzduchové bublinky. Dáme do stredu rúry a pečieme 25 – 30 min. Po vybratí z rúry necháme najprv chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme a necháme na hustej mriežke úplne vychladnúť. Potom rozkrojíme nožom alebo niťou a naplníme kokosovým krémom alebo dobrým domácim džemom alebo ovocím a povrch ozdobíme krémom alebo čokoládovou polevou alebo ovocím a pod.
- 2
Kokosový krém: Otvoríme plechovku kokosového mlieka a opatrne zvrchu pozbierame usadenú hustú časť. Tekutú môžeme použiť neskôr do varenia alebo do nápojov. Hustú časť rozšľaháme vo vysokej nádobe s elektrickým šľahačom. Pridáme práškový cukor a stužovač šľahačky (treba skontrolovať zloženie - iba škrob a cukor). Poriadne vyšľaháme. Môžeme hneď použiť. Takýto krém je dostatočne hustý na to, aby sme ho použili v cukrárenskom vrecúšku na zdobenie.
- 3
Tu je použitý ten istý korpus, ale z dvojnásobnej dávky - piekla som v dvoch formách. Naplnený je krémom z rastlinného masla Alsan bio a pomletého hnedého cukru striedavo s čokoládovým krémom (http://www.veganricha.com/2014/02/the-chocolate-torte-from-vegan.html), džemom a brusnicami. Navrchu je to ešte posypané kokosom.
- 4
Základná dávka je do 22 - 23 cm okrúhlej formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poslite mi prosim e-mail adresu