Čokoládová torta s kokosovým krémom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 11. mája 2014

Recept na korpus pochádza odtiaľto http://www.veganricha.com/. Táto šikovná Indka má super recepty. Krém je z internetu.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

120 ml
120 ml
5 PL (najlepšie bio)
4 PL (pomlieť na práškový)
0,5 čl
1 čl (bio bez fosfátov)
1 čl
0,5 čl (alebo vnútro vanilkového struku)
4 PL (za studena lisovaný)
120 ml
210 ml (bio)
1 čl
 a pod.
Kokosový krém:
400 ml Alnatura z DM
2 čl pomlieť
1 ks




Postup

  1. 1

    Korpus: Tortovú formu zvnútra potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie – s papierom sa bude takto lepšie pracovať. Rúru si predhrejeme na 175 °C. Sypké suroviny presypávame postupne do misy cez sitko. Poriadne ich metličkou premiešame. V druhej nádobe poriadne zmiešame tekuté suroviny. Tekuté suroviny vlejeme do sypkých a poriadne premiešame metličkou. Vznikne nám relatívne riedke cesto. Nalejeme ho do formy. Niekoľkokrát s formou buchneme o pracovnú plochu, tým odstránime vzduchové bublinky. Dáme do stredu rúry a pečieme 25 – 30 min. Po vybratí z rúry necháme najprv chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme a necháme na hustej mriežke úplne vychladnúť. Potom rozkrojíme nožom alebo niťou a naplníme kokosovým krémom alebo dobrým domácim džemom alebo ovocím a povrch ozdobíme krémom alebo čokoládovou polevou alebo ovocím a pod.

  2. 2

    Kokosový krém: Otvoríme plechovku kokosového mlieka a opatrne zvrchu pozbierame usadenú hustú časť. Tekutú môžeme použiť neskôr do varenia alebo do nápojov. Hustú časť rozšľaháme vo vysokej nádobe s elektrickým šľahačom. Pridáme práškový cukor a stužovač šľahačky (treba skontrolovať zloženie - iba škrob a cukor). Poriadne vyšľaháme. Môžeme hneď použiť. Takýto krém je dostatočne hustý na to, aby sme ho použili v cukrárenskom vrecúšku na zdobenie.

    Čokoládová torta s kokosovým krémom (vegan) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je použitý ten istý korpus, ale z dvojnásobnej dávky - piekla som v dvoch formách. Naplnený je krémom z rastlinného masla Alsan bio a pomletého hnedého cukru striedavo s čokoládovým krémom (http://www.veganricha.com/2014/02/the-chocolate-torte-from-vegan.html), džemom a brusnicami. Navrchu je to ešte posypané kokosom.

    Čokoládová torta s kokosovým krémom (vegan) - obrázok 3
  4. 4

    Základná dávka je do 22 - 23 cm okrúhlej formy.

Diskusia k receptu

eviana
Torta vyzerá chutne, šťavnato... tlieskam :)
pusta
zdravá torta, chutná, vynikajúci kokosový krém - skvelé (y)
andiss
Zdrava, krasna, urcite aj chutna..muselo zabrat aj casu.. super !!:)) pacia sa mi vase recepty
daguska
Tvoj kokosový krém sa mi velmi páci.Samozrejme,celá torticka.Urcite velmi chutná.
sejbry
Potrebujem sa s Vami skontaktovat.Pisala som spravu , neviem , ci dorazila.Prosim Vas napiste mi.Ďakujem