Čokoládová torta s kokosovým krémom (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Recept na korpus pochádza odtiaľto http://www.veganricha.com/. Táto šikovná Indka má super recepty. Krém je z internetu.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Tortovú formu zvnútra potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie – s papierom sa bude takto lepšie pracovať. Rúru si predhrejeme na 175 °C. Sypké suroviny presypávame postupne do misy cez sitko. Poriadne ich metličkou premiešame. V druhej nádobe poriadne zmiešame tekuté suroviny. Tekuté suroviny vlejeme do sypkých a poriadne premiešame metličkou. Vznikne nám relatívne riedke cesto. Nalejeme ho do formy. Niekoľkokrát s formou buchneme o pracovnú plochu, tým odstránime vzduchové bublinky. Dáme do stredu rúry a pečieme 25 – 30 min. Po vybratí z rúry necháme najprv chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme a necháme na hustej mriežke úplne vychladnúť. Potom rozkrojíme nožom alebo niťou a naplníme kokosovým krémom alebo dobrým domácim džemom alebo ovocím a povrch ozdobíme krémom alebo čokoládovou polevou alebo ovocím a pod.
  2. Kokosový krém: Otvoríme plechovku kokosového mlieka a opatrne zvrchu pozbierame usadenú hustú časť. Tekutú môžeme použiť neskôr do varenia alebo do nápojov. Hustú časť rozšľaháme vo vysokej nádobe s elektrickým šľahačom. Pridáme práškový cukor a stužovač šľahačky (treba skontrolovať zloženie - iba škrob a cukor). Poriadne vyšľaháme. Môžeme hneď použiť. Takýto krém je dostatočne hustý na to, aby sme ho použili v cukrárenskom vrecúšku na zdobenie.
  3. Tu je použitý ten istý korpus, ale z dvojnásobnej dávky - piekla som v dvoch formách. Naplnený je krémom z rastlinného masla Alsan bio a pomletého hnedého cukru striedavo s čokoládovým krémom (http://www.veganricha.com/2014/02/the-chocolate-torte-from-vegan.html), džemom a brusnicami. Navrchu je to ešte posypané kokosom.
  4. Základná dávka je do 22 - 23 cm okrúhlej formy.