Čokoládová roláda vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu

victus - bez fotkyVictus, 11. augusta 2013 17:19
Ďalšie recepty »

Čokoládová roláda vhodná pre bezlepkovú a HIT diétuFoto: victus

Pri HIT diéte je ťažko upiecť "dekoratívny " koláč. Našla som túto roládu a upravila som ju podľa povolených prísad.

16
porcií
30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
3 PL
50 g ja som použila domácu karobovú
100 g
1 ČL
Plnka:
250 g
500 g
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s rozpustenou čokoládou. Potom obe hmoty zľahka spojíme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.

  2. 2

    Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predriatej rúre na 180 C 15 min.

  3. 3

    Po upečení necháme cesto vyhladnúť. Po vyhladnutí odtrhneme papier.

  4. 4

    Mascarpone vymiešame s tvarohom a s vanilkovým cukrom. Treba dosladiť podľa chuti, ja som použila stéviu. Plnkou potrieme korpus a na jeho okraj naskladáme ovocie (ja som použila asi polovicu plnky). Pomocou papiera zvinieme korpus do rolády, povrch potrieme zvyšným krémom (mne z krému zostala asi 1/4-ina, zjedli sme ho s ovocím, chutí ako Pribináčik), a obalíme v kokose. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist