Čokoládová pena
Čokoládová pena s jahodami
Autor receptu: redakcia
Dezert, ktorý poteší vaše telo aj zmysly.
Postup
- Umyté, očistené a odkvapkané jahody rozmixujeme. Pridáme chia semienka, trstinový cukor a premiešame. Jahodovú zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárov.
- Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Horúce mlieko opatrne metličkou za stáleho miešania zapracujeme do čokolády. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.
- Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s 1 ČL trstinového cukru na pevný sneh. Žĺtky dôkladne zamiešame do čokolády. Jemne metličkou po tretinách primiešavame sneh z bielkov. Čokoládovú penu rozdelíme do pohárikov na jahodovú vrstvu. Dezert môžeme ozdobiť čerstvým sezónnym ovocím.