Čokoládová pena

Čokoládová pena s jahodami

Autor receptu: redakcia

Dezert, ktorý poteší vaše telo aj zmysly.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté, očistené a odkvapkané jahody rozmixujeme. Pridáme chia semienka, trstinový cukor a premiešame. Jahodovú zmes rovnomerne rozdelíme na dno pohárov.
  2. Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Horúce mlieko opatrne metličkou za stáleho miešania zapracujeme do čokolády. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť.
  3. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s 1 ČL trstinového cukru na pevný sneh. Žĺtky dôkladne zamiešame do čokolády. Jemne metličkou po tretinách primiešavame sneh z bielkov. Čokoládovú penu rozdelíme do pohárikov na jahodovú vrstvu. Dezert môžeme ozdobiť čerstvým sezónnym ovocím.