Čokoládová panna cotta s malinami
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 7. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme smotanu, mlieko, cukor, kakao a pri strednej teplote zohrievame a miešame ručnou metličkou. Medzitým namočíme do studenej vody želatínu, aby napučala.
- 2
Keď je krém horúci, pridáme na kocky nalámanú čokoládu a necháme ju roztopiť v smotanovom kréme. Hrniec preložíme na dosku a do horúcej smotany vložíme želatínu a miešame metličkou, už nevaríme.
- 3
Precedíme cez sitko a nalievame do pohárikov. Dáme vychladiť do chladničky na 3 hodiny. Mrazené maliny zmixujeme s cukrom a dáme na vychladený krém. Ozdobíme čerstvými malinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu