Čokoláda

Čokoláda s orechami a sušeným ovocím

Autor receptu: redakcia

Takáto vyšperkovaná čokoláda môže byť skvelým darčekom. A nielen pre deti.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. 300 g horkej čokolády nalámeme do misky a rozpúšťame v mikrovlnnej rúre, premiešavame každých 15 – 20 sekúnd, čokoláda nesmie zhorieť. Čokoládu zahrievame na teplotu asi 45 °C. Vyberieme z mikrovlnky, za stáleho miešania pridáme zvyšných 100 g polámanej horkej čokolády. Rovnakým spôsobom spracujeme aj bielu čokoládu.
  2. Tekutú horkú čokoládu rozotrieme na papier na pečenie na veľkosť asi 20 x 20 cm. Bielu čokoládu nepravidelne nalejeme na horkú, špajdľou premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Posypeme arašidmi, nasekanými lieskovcami, sušenými brusnicami a lyofilizovanými malinami.
  3. Ešte pred stuhnutím naznačíme nožom jednotlivé diely a po stuhnutí nalámeme.
  4. Nalámané kúsky môžeme zabaliť do celofánu a previazať ozdobnými stužkami.
  5. TIP: Netradičnú príchuť čokolády, vytvoríme pridaním rôznych korenín. Vynikajúco chutí rozdrvené ružové a zelené korenie či mleté perníkové. Príchuťou pre gurmánov je štipka čili alebo soli.