Foto: izabella929
Nezvykne sa mi to stávať, ale tentoraz som dopadla tak, ako som tu nie raz čítala, že sa niečo nevydarilo..tento recept saom našla na Zobraziť celý popisNezvykne sa mi to stávať, ale tentoraz som dopadla tak, ako som tu nie raz čítala, že sa niečo nevydarilo..tento recept saom našla na receptoch EU a tak som sa potešila, lebo práve také zbožňujem..nesondovala som suroviny, verila som receptu..veľmi som sa sklamala, keď som zistila, že ani po mrazení sa z toho vynikajúceho zákusku nedá nič krásne sformovať na fotenie...pokial budete chcieť, tento výnimočne chutný zákusok upiecť , robte ho podľa mojho už opraveného receptu...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
6 ks |
|
9 lyžíc |
|
6 lyžíc |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
krém: | |
2 ks |
|
6 dl |
|
4 lyžice |
|
1 lyžica (koňak) |
|
250 g /oprava/ bolo 100g |
|
150 g |
|
1 lyžica |
|
smotanová pena: | |
3 dl |
|
1 lyžica |
|
2 ks / oprava/ |
|
poleva: | |
150 g |
|
2 lyžice..é |
|
Postup
-
1
Vajcia som vymiešala na penu s cukrom a vanilkou.
-
2
Pridala som preosiatu múku s práškom do pečiva
-
3
napokon som pridala kakao..
-
4
Cesto som si rozdelila na tri rovnaké časti..na pečiaci papier som si nakreslila rozmery, aké potrebujem, čiže 20x30 cm. do tohto vykresleného obdlžnika som rozotrela cesto rovnom erne..
-
5
Jeden sa piekol a druhé 2 som si vopred pripravila, lebo sa pečie iba krátko..každá časť sa pečie približne 10 min..
-
6
Upečené som nechala vychladiť..všetky 3 upečené..
-
7
V mlieku som vymiešala puding, pridala som 4 lyžice cukru a uvarila hustý puding...nechala vychladiť a zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom..,,,,,,,tu sa stala chyba u autora receptu, lebo 100g. masla je málo na takú porciu pudingu, čiže ho nespojí,,,,,,,treba 250g.masla....
-
8
Vychladnutý puding a maslovo-cukrovú hmotu som spojila, pridala som koňak a zmiešala šlahačom...
-
9
Na spodný plát som natrela prvú vrstvu krému a uložila na 4 hod. do chladničky....pozn. malo to za 4 hod. stuhnúť, no nestuhlo a už som tušila, že je problém na svete...
-
10
Šlahačku, cukor, stužovač a lyžičku želatíny som vymiešala na hustú hmotu...natrela som na druhý plát, zakryla vrchným a uložila do rána do chladničky... urobila som ešte polevu a poliala celý vrch.. nefotila som už ďalej, videla som, že to nemá zmysel..dala som teda do mrazničky a iba tak som ho vedela pokrájať....
-
11
Doporučujem ešte každý plát pokropiť rumom alebo koňakom.. nemusí sa čakať do druhého dňa na krájanie...tento nepodarok nie je pekný, ale je to chuťovo samá čokoláda, príjemná chuť, ktorá nemá chybu...ak ho v budúcnosti upečiem, vymením úvodné foto...
Ver mi,že ja som už toho za svojho života nepiekla dosť a stane sa,že sa niekedy niečo nevydarí tak ako by som chcela.No ale nikdy som to nevyhodila,"ved čo sa doma uvarí,tak sa aj zje",a isto to bol fajný zákusok.