Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes fotorecept
Foto: amelie
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj na gofry(vafle) a na piškótové cestá. Roládam dáva Zobraziť celý popisTúto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj na gofry(vafle) a na piškótové cestá. Roládam dáva príjemnú príchuť.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ovocie na noc namočíme do vody, aby sa pri šúpaní nedostali do šťavy chemikálie, ktorým je ošetrené. Má to aj inú výhodu: je šťavnatejšie.
-
2
Na druhý deň ovocie dôkladne ošúpeme, odstránime mielen hrubú bielu horkú šupku, ale aj tenké šupky jednotlivých mesiačikov a jadierka. Citrusy odvážime a dáme do širokého kastróla. Pridáme rovné množstvo cukru, ako váži ovocná dužina (alebo želírovací cukor, množstvo podľa návodu na obale). Zalejeme vodou - na každé kilo odváženej dužiny dáme 200 ml studenej vody. Varíme asi 30 minút na stredne silnom plamení, miešame, aby sa nepripálilo.
-
3
Keď je marmeláda zlatistá, vyskúšame, či je už hotová: kvapneme trochu na studený tanierik a ak rýchlo stuhne, môžeme ju odstaviť z ohňa.
-
4
Ešte horúcou marmeládou naplníme zaváracie poháre a hermeticky uzavrieme.
Diskusia k receptu