Citrónový krém

Autor receptu: piglin

Osviežujúci, letný dezert

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť 3 dl vody s 10 dg cukru. Zlatý klas rozmiešame so zvyšnými 3 dl vody, prilejeme do vriacej cukrovej vody, pridáme šťavu z citrónov. Varíme asi 1/2 minúty. Do horúceho krému pridáme maslo, opatrne vmiešame najprv žĺtka (je lepšie žĺtka najprv vymiešať s malým množstvom horúceho krému a potom pridať zvyšok). Zľahka pridáme vyšľahané bielky.
  2. Do misy nasypeme piškóty, prilejeme ešte teplý krém. Necháme dobre vychladnúť.
  3. Krém servírujeme do pohárov, dozdobíme lístočkom medovky alebo mäty.