Foto: archaa
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks chemicky neošetrený |
|
200 g |
|
75 g |
|
1/4 ČL |
|
1 ks |
|
100 g studené |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
z 1/2 citróna |
|
|
Postup
-
1
Citrón dobre umyjeme horúcou vodou a nastrúhame z neho kôru. Šťavu z jednej polovice vytlačíme do misky a pridáme k surovinám na cesto.
- 2
Z týchto surovín cesto vypracujeme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- 3
Cesto si nakrájame tak, aby sme z jednotlivých dielikov dokázali urobiť guličku veľkosti vlašského orecha a tú potom vyformovať na tyčinku...takto budú všetky tyčinky jednej veľkosti. Tyčinky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 10 minút.
- 4
Z práškového cukru a šťavy z druhej polovice citrónu si urobíme polevu asi takejto konzistencie.
- 5
Upečené tyčinky necháme trochu vychladnúť a potom ich do polovice namočíme do citrónovej polevy. Necháme zaschnúť.
- 6
Roztopíme si čokoládovú polevu. Druhú polovicu tyčiniek do nej namáčame a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za dôveru a teším sa na správičku ako sa vydarili! Krásne sviatky!
@Haji ďakujem!
pokojne adventne obdobie ti zelam ☺
želám aj tebe a veľmi pekne ďakujem!
Dakujem pekne a aj jednoduche...:)
Tesim sa a aj ja dakujem
Velmi pekne dakujem a tesim sa ze recept prisiel vhod:)
Oh!!! Jeeeej ...A ja dakujem za nadhernu Foto...dufam ze aj chutit!!