Citrónová tvarohovina (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Neobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek...Recept je trochu náročnejší na čas, pretože sa mu treba venovať. Musí sa miešať vo vodnom kúpeli, aby sa nezrazila, pretože sa používajú vajíčka. Ale výsledok stojí za to:) Na tvarohovinu sa dajú požiť aj napríklad grepy, najlepšie sú tmavočervené, aby výsledná farba bola pekná:)

10 minút
príprava
25-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z umytých citrónov postrúhame kôru, ale len vrchnú, nie tú bielu pod žltou:) a vytlačíme z nich šťavu. Dáme do hrnca s cukrom, a necháme rozpustiť na miernom ohni.
  2. Pridáme maslo, rozpustíme.
  3. Hrniec dáme do väčšieho hrnca s vodou, ktorú zohrejeme a necháme ju vo veľmi miernom vare, resp. v stave pred varom:) Vlejeme rozmiešané vajcia. Menší hrniec so zmesou vložíme do neho, a stále miešame metličkou. Kým zmes zhustne, trvá to od 25-45 minút. Je potrebné naozaj miešať, aby sa to nezrazilo. Ak by sa vám to predsa len náhodou stalo, zmes môžete po ukončení precediť. No aj tak ju stále ´dalej miešajte:)
  4. Po 20 minútach to vyzerá takto:
  5. No a hotová takto:) :