Cisársky trhanec s flambovaným ovocím fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. augusta 2013

Dnes som dostala chuť na cisársky trhanec...je to rýchle jedlo a veľmi chutné...a urobila som k nemu aj flambované sezónne ovocie..úplne ma táto chuť dostala, sladké a k tomu také vynikajúce ovocie...skvelé...

2
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
3 ks
200 g
200 ml
 podľa chuti
1 PL
 na špic noža
Flambované ovocie:
1/2 dl
4
4
 na posypanie
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vajíčka som rozdelila. ..do miešacej misy som dala 3 žltky, troška mlieka a hladkú múku..

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    postupne som pridávala múku aj mlieko...musím dostať hustejšie cestíčko ako na palacinky...potom som pridala soľ, práškový cukor a práškok do pečiva...cesto som dobre vymiešala metličkou...napokon som pridala tvrdý sneh z 3 bielkov a opatrne vmiešala do cestíčka..

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hotové cestíčko...

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na veľkú panvicu som dala 1 lyžicu masla...

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na rozpálené maslo som dala 3 naberačky cestíčka a na malom ohni piekla do ružova..mohla som ho nechať piecť aj ďalej na tej istej panvici, ale by nebolo možné nafotiť posypanie cesta krištáľovým cukrom a tak som obrátené cesto dala na druhú panvicu..

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jedna strana je upečená a otočila som trhanec..

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    opiekla aj z druhej strany do rožuva a potom som nožom a za pomoci vidličky pokrájala trhanec na menšie kúsky a dobre posypala krištálovým cukrom, aby sa postupne karamelizoval a nalepil sa na trhanec, bude úžasne chutne chrumkavý...hotový môžete posypať škoricovým cukrom...ja som neposypala , kôli foteniu...

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotový trhanec som vysypala na tanier...a začala som flambovať ovocie...na panvicu som dala 1 lyžicu cukru a poliala ho barackovicou...ako sa alkohol zohrieval, pridávala dom do neho ovocie.hrušku prekrojenú na polovice aj slivky rozpolené bez jadierok...nechala som horieť, pokiaľ sa alkohol nevyparil...úžasne chutné ovocie..zároveň krásne zmäklo...

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    uložila som aj ovocie na trhanec a posypala krištáľovým cukrom...prajem vám dobrú chuť.-)

    Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Olovrant, Na sladko, Palacinky, Oprážané

Diskusia k receptu

eviana
Nádhera... symfónia farieb, vôní a chutí na tanieri... a že jedlo chudobných... no kto by to pri pohľade na Tvoje umelecké dielo povedal? ... mňam ♥
sonulienka
To musím skúsiť keď prídu vnučky.Vyzerá to výborne a určite aj chutí.
radost
prídeme dvaja...
ja budem trhanec s ovocím..muž barackovicou zapije..bo vieme-pri našej @izke sa všetkým dobre žije..
ty v kuchyni si boží dar..ja bývať u teba-mala bych už kyprejší tvar..než ma teraz trápi...
ako to robíš-že všetko to dobré jedlo sa kdesi po zjedení stratí-a nepremení v tuk?že tajomstvo?a ostatným ani muk..??
nech ti slúži zdravíčko...má ťa rád náš "pánbíčko"...
nestrať v kuchtení elán..
pokojný večer ti želám
kimlo
To poznam, u nas v Levaroch sa to vola šmorn, mamka to robievala, jedli sme to so slivkovym kompotom.
izabella929
@natali11..tomu verím, že slinky tečú.-)@eviana..je to pravda, že je lacné, jednoduché jedlo, ale treba mu dať čaro a tak ukázať, že vyzerá kreásne aj keď lacno..)@afataga...si milá.-)@sonulienka..len im ho pekne uprav na tanieri a budú sa vytešovať a verím, že aj chutiť.-)@rados ť...že ako to robíš neviem, ale tvoja báseň ma úplne dostala..))) úžasné a veľmi pekne ďakujem za prianie zdravíčka.-)@katkat...som presvedčená, že by ti veľmi chutilo...)@kimlo...zvykla som ho podávať s džemom...ale teraz máme čerstvé ovocie, prečo to nevyužiť...Vďaka vám všetkým za milé komentáre...) potešili ste ma...
sracz
... tak takéto sladké letné "pokušenie" smiem, môžem a musím aj ja, milá @izabella929 vzácna moja kamarátka; či s džemom, alebo iba tak "na sucho", beriem všetko a 1. * vychutnávam, 2. * ochkám, 3 * chválim, 4. * vynášam do nebies a 5. * ďakujem, prosím si "dupľovanú dupľu"! -:)))
anina6
no takej dobrotke sa veru nedá odolať, paráda.
lailuska
Paráda! Paráda a ešte raz paráda! Vyskúšam, ale bojím sa, že to nebudem mať také krásne, ako si nafotila. Fantázia!!!
izabella929
@irenaw...a ž tak? sú tu odomňa aj väčšie šikulky...)@sracz..m ôj vzácny kamarát,pochválil si ma, hádom si to ani nezaslúžim...je to obyčajné, lacné jedlo...ale veľmi pekne ďakujem za pochvalu aj komentár.-)@ancicka...m ám rada chrumkavé jedlá a toto teda je a som rada, že sa aj tebe páči.-)@anina6...skuto čná mňamkovica , ako to volám ja.-)@lailuska...no , teším sa, že sa ti jedlo páči a dôveruj si prosím...určite sa vydarí, veď je to iba trhanec, napokon je jedno, ako ho potrháš...len ho po otočení, posyp kryštálovým cukorm a miešaj...cukor sa prilepí na cesto a bude fajne chrumkavý.-)Všetkým vám, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
irenaw
to nie iba za tento recept, trvám na tom :-)
mariamka
trhanec som robievala v rure, s tym cukrom a karamelom to je bomba a flambovane ovocie to je na interhotel :)) 5*
alex37
@izka krásna fotečka, určite tvoj trhanec chutí skvelo, preto hu ukladám do KK, a teším sa na to keď si ho pripravím.
eviana
@izabellka929 , ešte som chcela poznámku, že ja som toto jedlo nepoznala, kým som sa nevydala, naučila ma ho moja svokra a ona tomu hovorí Šmorny, čo je podobné ako u Kimla v Levároch Šmorn :) Ale inak tu v Šamoríne mu hovoria Čásar morža - cisárske omrvinky. Výraz šmorny tu ani nepoznajú, svokra pochádza z Jelky - kúsok od Senca :) Je zaujímavé sledovať názvoslovie jedla putujúc hoc aj takto virtuálne na Vareche Slovenskom :)
Veľmi Ti ďakujem, že si tento recept uviedla, ba posunula ho svojim podaním do gastronomického raja :)
zuzanka1367
Milá @izabellka929 ,vytiahla som od teba tento super recept, ide puknuť, ledva sa mi notebook drží na pupku, tak som sa napratala :) Cesto som robila zo 4 vajíčok a špaldovej múky hladkej, pridala som 250g tvarohu, upiekla som dva obr trhance :) K tomu som spravila slivky s karamelom a červeným vínom. Geniálne! Srdečná vďaka.


1x methi