Cisársky trhanec s flambovaným ovocím fotorecept
Foto: izabella929
Dnes som dostala chuť na cisársky trhanec...je to rýchle jedlo a veľmi chutné...a urobila som k nemu aj flambované sezónne ovocie..úplne ma táto chuť Zobraziť celý popisDnes som dostala chuť na cisársky trhanec...je to rýchle jedlo a veľmi chutné...a urobila som k nemu aj flambované sezónne ovocie..úplne ma táto chuť dostala, sladké a k tomu také vynikajúce ovocie...skvelé...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
200 g |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
na špic noža |
|
Flambované ovocie: | |
1/2 dl |
|
|
|
4 |
|
4 |
|
|
|
na posypanie |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
vajíčka som rozdelila. ..do miešacej misy som dala 3 žltky, troška mlieka a hladkú múku..
-
2
postupne som pridávala múku aj mlieko...musím dostať hustejšie cestíčko ako na palacinky...potom som pridala soľ, práškový cukor a práškok do pečiva...cesto som dobre vymiešala metličkou...napokon som pridala tvrdý sneh z 3 bielkov a opatrne vmiešala do cestíčka..
-
3
hotové cestíčko...
-
4
na veľkú panvicu som dala 1 lyžicu masla...
-
5
na rozpálené maslo som dala 3 naberačky cestíčka a na malom ohni piekla do ružova..mohla som ho nechať piecť aj ďalej na tej istej panvici, ale by nebolo možné nafotiť posypanie cesta krištáľovým cukrom a tak som obrátené cesto dala na druhú panvicu..
-
6
jedna strana je upečená a otočila som trhanec..
-
7
opiekla aj z druhej strany do rožuva a potom som nožom a za pomoci vidličky pokrájala trhanec na menšie kúsky a dobre posypala krištálovým cukrom, aby sa postupne karamelizoval a nalepil sa na trhanec, bude úžasne chutne chrumkavý...hotový môžete posypať škoricovým cukrom...ja som neposypala , kôli foteniu...
-
8
hotový trhanec som vysypala na tanier...a začala som flambovať ovocie...na panvicu som dala 1 lyžicu cukru a poliala ho barackovicou...ako sa alkohol zohrieval, pridávala dom do neho ovocie.hrušku prekrojenú na polovice aj slivky rozpolené bez jadierok...nechala som horieť, pokiaľ sa alkohol nevyparil...úžasne chutné ovocie..zároveň krásne zmäklo...
-
9
uložila som aj ovocie na trhanec a posypala krištáľovým cukrom...prajem vám dobrú chuť.-)
ja budem trhanec s ovocím..muž barackovicou zapije..bo vieme-pri našej @izke sa všetkým dobre žije..
ty v kuchyni si boží dar..ja bývať u teba-mala bych už kyprejší tvar..než ma teraz trápi...
ako to robíš-že všetko to dobré jedlo sa kdesi po zjedení stratí-a nepremení v tuk?že tajomstvo?a ostatným ani muk..??
nech ti slúži zdravíčko...má ťa rád náš "pánbíčko"...
nestrať v kuchtení elán..
pokojný večer ti želám
Veľmi Ti ďakujem, že si tento recept uviedla, ba posunula ho svojim podaním do gastronomického raja :)