Cisársky trhanec s flambovaným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som dostala chuť na cisársky trhanec...je to rýchle jedlo a veľmi chutné...a urobila
som k nemu aj flambované sezónne ovocie..úplne ma táto chuť dostala, sladké a k tomu
také vynikajúce ovocie...skvelé...
2 porcie |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- vajíčka som rozdelila. ..do miešacej misy som dala 3 žltky, troška mlieka a hladkú múku..
- postupne som pridávala múku aj mlieko...musím dostať hustejšie cestíčko ako na palacinky...potom som pridala soľ, práškový cukor a práškok do pečiva...cesto som dobre vymiešala metličkou...napokon som pridala tvrdý sneh z 3 bielkov a opatrne vmiešala do cestíčka..
- hotové cestíčko...
- na veľkú panvicu som dala 1 lyžicu masla...
- na rozpálené maslo som dala 3 naberačky cestíčka a na malom ohni piekla do ružova..mohla som ho nechať piecť aj ďalej na tej istej panvici, ale by nebolo možné nafotiť posypanie cesta krištáľovým cukrom a tak som obrátené cesto dala na druhú panvicu..
- jedna strana je upečená a otočila som trhanec..
- opiekla aj z druhej strany do rožuva a potom som nožom a za pomoci vidličky pokrájala trhanec na menšie kúsky a dobre posypala krištálovým cukrom, aby sa postupne karamelizoval a nalepil sa na trhanec, bude úžasne chutne chrumkavý...hotový môžete posypať škoricovým cukrom...ja som neposypala , kôli foteniu...
- hotový trhanec som vysypala na tanier...a začala som flambovať ovocie...na panvicu som dala 1 lyžicu cukru a poliala ho barackovicou...ako sa alkohol zohrieval, pridávala dom do neho ovocie.hrušku prekrojenú na polovice aj slivky rozpolené bez jadierok...nechala som horieť, pokiaľ sa alkohol nevyparil...úžasne chutné ovocie..zároveň krásne zmäklo...
- uložila som aj ovocie na trhanec a posypala krištáľovým cukrom...prajem vám dobrú chuť.-)