Čínske kura mojich chlapcov
Autor receptu: bubrienka
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený u mojich už dospelých synov.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme med na karamel (med má pekne voňať), pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance a opečieme tak, aby mäso zbelelo - asi 5-7 min. Poprášime kari korením a polejeme sójovou omáčkou. (sójová omáčka by mala byť kvalitná - napr. Heinz)
- Kapustu nakrájame na "štvorčeky" 1x1 cm, pridáme k mäsu a pod pokrievkou podusíme cca 10 min. Nepridávame vodu!
Otvoríme konzervu hrášku a kukurice, zlejeme šťavu a odkvapkaný obsah konzervy
nasypeme do hrnca k mäsku. Povaríme asi 5-7 min.
- Cibuľu nakrájame na kocky a pridáme k zmesi v hrnci. Všetko dobre premiešame, zakryjeme pokrievkou a už nevaríme!
- Podávame s ryžou, prípadne na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou.( ja do jedla nepridávam soľ, ani žiadne iné prichucovadlá)