Čínske kura mojich chlapcov

Autor receptu: bubrienka

Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený u mojich už dospelých synov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme med na karamel (med má pekne voňať), pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance a opečieme tak, aby mäso zbelelo - asi 5-7 min. Poprášime kari korením a polejeme sójovou omáčkou. (sójová omáčka by mala byť kvalitná - napr. Heinz)
  2. Kapustu nakrájame na "štvorčeky" 1x1 cm, pridáme k mäsu a pod pokrievkou podusíme cca 10 min. Nepridávame vodu! Otvoríme konzervu hrášku a kukurice, zlejeme šťavu a odkvapkaný obsah konzervy nasypeme do hrnca k mäsku. Povaríme asi 5-7 min.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a pridáme k zmesi v hrnci. Všetko dobre premiešame, zakryjeme pokrievkou a už nevaríme!
  4. Podávame s ryžou, prípadne na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou.( ja do jedla nepridávam soľ, ani žiadne iné prichucovadlá)