Foto: aroooo
Tento vynikajúci,rýchly, šťavnatý a podľa mojej chuti koláčik som si dávno opísala z nejakého časopisu. Pri príprave najviac času zaberie príprava jabĺk.
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
1 dl |
|
4 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL podľa chuti |
|
2 PL |
|
1-2 hrste |
|
trochu nemusia byť |
|
|
|
100 g |
|
3-4 PL do polevy |
|
trochu |
|
trocha na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Uvedené ingrediencie sú na 1 plech, ja som robila z polovičnej dávky na polovičný plech rozmerov 25x25cm. Cukru aj na celú dávku sa môže kľudne použiť podstatne menej, aj len polovica, závisí to hlavne od kyslosti jabĺk. Umyté jablká ošúpeme a na väčších okách strúhadla postrúhame. Všetky ingrediencie po marhuľový džem zmiešame a dáme na vyolejovaný a kokosom vysypaný plech a upečieme /skúška špajdľou/ cca 30 min. záleží od rúry.
-
2
Na ešte teplý hojne natrieme marhuľový džem, ja som mala svoj aj s kúskami marhúľ.
-
3
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme rozpustením horkej čokolády a 3-4 PL oleja. Po stuhnutí čokoládovej polevy pokrájame, v mojom prípade to išlo trošku ťažšie, pretože som s lekvárom nešetrila a poleva sa mi po ňom trochu šmýkala pri krájaní aj za použitia tenulinkého noža a aj jej povrch nebol krásne hladký, pretože lekvár obsahoval aj kúsky marhúľ /taký mi chutí a tak si ho varím/, ale to nič neubralo na vynikajúcej kyselkavej chuti koláča, ktorý je šťavnatý, dobrú chuť v ňom robia sekané orechy a horká čokoláda v poleva.
A fascinovalo ma aj jednoduchá príprava a posypanie plechu kokosom.
Tvoj recept je už v KK.Pekne ďakujem.