Foto: livinka
Pre tých, ktorí majú radi kura na paprike, no nemajú radi kura (áno, aj takí ľudia existujú, ja som toho živým dôkazom) alebo majú Zobraziť celý popisPre tých, ktorí majú radi kura na paprike, no nemajú radi kura (áno, aj takí ľudia existujú, ja som toho živým dôkazom) alebo majú proste chuť na tradičné jedlo v netradičnej úprave. Navyše, cícer je veľmi zdravý a tak nejak sa neho v dnešnej dobe neprávom zabúda a v receptoch ho veľmi nevidieť. Na tento recept som natrafila v jednej zahraničnej kuchárskej knihe a patrí medzi moje najobľúbenejšie sýte jedlá :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak pracujeme so sušeným cícerom, necháme ho (najlepšie cez noc) namočiť a následne ho uvaríme domäkka. Ak sme si kúpili cícer v konzerve, proste len otvoríme plechovku :)
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór na šikmé prúžky.
- 3
Cibuľu osmahneme na olivovom oleji, pridáme červenú papriku a spolu krátko orestujeme (cca 2 minúty, aby nám paprika nezhorkla). Pridáme zeleninový vývar a necháme povariť, kým cibuľa nezmäkne.
- 4
Keď cibuľa zmäkne, pridáme 1/3 cíceru (spolu s tekutinou z plechovky, resp. s 1/3 tekutiny, v ktorej sme cícer varili) a rozmixujeme. Táto časť cíceru slúži ako zahusťovadlo :)
- 5
Do rozmixovanej zmesi pridáme zvyšné 2/3 cíceru (tentoraz už bez tekutiny) a nakrájaný pór a varíme na miernom plameni, kým pór nezmäkne.
- 6
Nakoniec prilejeme sójovú smotanu (samozrejme môžeme použiť aj klasickú smotanu, no mne osobne do polievok a omáčok chutí sójová smotana oveľa viac), dochutíme soľou, čiernym korením, príp. ešte trochou sladkej papriky a ešte chvíľočku povaríme, aby sa nám chute spojili.
- 7
Podávame s obľúbenou prílohou - najviac sa hodia cestoviny, ryža či pečivo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marikafil Dakujem za link!