Ciabata fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. mája 2013
Ciabata (fotorecept)
Foto: babkamt

Už dlhšiu dobu som sa chystala upiecť ciabatu. Konečne som sa odhodlala. Výsledok posúďte vy.Recept je z knihy CHLIEB.

30
porcií

Suroviny

150 g
0,5 ČL
3 PL
150 ml
0,5 ČL
Na cesto:
350 g
1,5 ČL
0,5 PL
250 ml
0,5 ČL




Postup

  1. 1

    Príprava kvásku: Do 150 ml vody a 3 pl mlieka som pridala 0,5 čl sušeného droždia a 0,5 čl kryštáľového cukru .Premiešala som , aby sa kvasnice rozpustili .Potom som pridala 150 g hladkej múky T650. Zmiešala som ju s vodou.Misku som prikryla a nechala pri izbovej teplote 12 hodín kvasiť . Kvások som si zarobila večer . Príprava cesta : Ráno : Do 250 ml vody som pridala sušené droždie, pomiešala som , aby sa kvasnice rozpustili .Pridala som 0,5 pl olivového oleja do kvásku - premiešala som .Vmiešala som 350 g múky , soľ .Miešala som , kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien misy.Prikryté cesto som nechala asi 3 hodiny kysnúť .Strojnásobilo svoj objem .

    Ciabata (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto som rozdelila na 3 kusy .Dobre pomúčenými rukami som cesto vytvarovala .Potom som cesto nechala ešte podkysnúť .Jemne som cesto priečne narezala .

    Ciabata (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som na 220 °C asi 30 minút . Treba sledovať , každá rúra inak pečie .Na mriežke som ju nechala vychladnúť .

    Ciabata (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nemohla som sa dočkať . Chcela som ju ochutnať .

    Ciabata (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Neverila som si , preto som nefotila zarábanie kvásku a miesenie . Výsledná ciabata ma prekvapila . Bola som rada , že sa mi vydarila .

Diskusia k receptu

cesminaz
Fiiiiiiiiiiha....je perfektnaaaa ;-DD ukladam a vyskusam cez leto ku grilu ;-))
anina6
vyzerá dobre, aj ja vyskúšam, ale skúsila by som z zamiešať trochu celozrnnej múky.
pusta
máš ho nádherný, ciabata, ako má byť.
babkamt
@margaretka28 za chvíľu bolo po nej . @anina6 vyskúšaj a daj vedieť , či sa vydarila .Držím palce . @pusta ďakujem , že si si otvorila môj recept a našla si si čas mi napísať komentár .
wiwi
prosím naozaj sušené droždie na 2x ?
babkamt
@violetacamorova ďakujem . @wiwi naozaj ide sušené droždie na 2 x .
Večer som si zarobila jeden kvások a ráno do múky ešte jeden . Potom pri zarábaní cesta pridáš obidva kvásky a cesto necháš vykysnúť .
babkamt
@irenaw , robila som ich prvý krát . Sama som bola prekvapená výsledkom môjho snaženia .Nabudúce už ich budem robiť smelšie .
havino
si ju robila dôsledne s tým predcestom, alebo ako sa to povie. Mám v pláne aj ja tak vyskúšať, pozerala som niekoľko videi a tiež tak robili. Urobím podla teba, super ti vyšla, dierkavá, parádna.
francuzska1
knihu Chlieb mam doma aj ja a Ciabattu robievam podla nej a je naozaj vyborna;-))) tebe sa krasne vydarila a este si ju aj nafotila;-))
varechaci mozem tiez len odporucat!!!
babkamt
@havino robila som ju presne podľa návodu .Zvyčajne experimentujem , no neoplatí sa to pri prvom raze .Ďakujem , za doporučenie tohto receptu ostatným .
@francuzska1 kúpila som si túto knihu , keď som začala doma piecť chlieb .Ďakujem za komentár aj @zuzkabluzka , @monnikka
mia2404
Nemám slov :-), vyzerajú fantasticky , už dávnejšie som chcela vyskúšať upiecť ciabatu takže ukladám a hned idem nato :-)
babkamt
@mia2404 tiež som sa dlho odhodlávala . Treba sa len osmeliť a s chuťou sa pustiť do pečenia .
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja tiež pekávam cabiatu, ale nemám také dierky. Vyskúšam podľa teba. Vďaka za recept.
natali
vydarila sa Ti veľmi krásne :) ako profesionálovi :) niekedy ju skúsim :)
alica
pripravila som si cesto na ciabatu,a nakoniec som z neho upiekla poplanúch,ktorý možno poznáte z coop supermarketu,Bol vynikajúci.Super recept-odporúčam:)
babkamt
@alica ďakujem že si mi napísala . Teší ma , že sa ti podaril . Naozaj je recept vynikajúci . Neviem , čo je to poplanúch . Doporučenie receptu druhým a to že si ho upiekla podľa tohoto receptu hreje pri srdiečku .
wiwi
úžasný recept klobúk dole ,dakujem,, za droždie na 2x "? celý dom vonia,ked prídu moji domov pochutia si ....... ODPORúčam všetkým
afataga
tieto mi akosi unikli, mozu ist rovno na vystavu, nadhera
babkamt
@wiwi som rada , že si ju upiekla .Ďakujem za odporučenie , aby ju vyskúšali aj druhí . Tiež mám rada vôňu doma pečeného chleba a pečiva . Byt rozvoniava a podchvíľou sledujeme náš finálny výrobok , či už konečne trochu vychladol , aby sme ho mohli ochutnať .
babkamt
@afataga ďakujem za pochvalu . Aj mne sa stane , že mi ujde zaujímavý recept . Všimnem si ho až v komentároch .
frezia68
@babkamt : dnes som piekla podľa Teba a ďakujem za výborný recept :-) , poprosím admin. o priloženie fotky.Pekný večer :-)))

babkamt
@frezia68 som rada , že si sa ozvala a pridala ešte aj fotku . Tvoja ciabatta ti vyšla na 1 . Tú fantastickú vôňu čerstvo upečenej , cítim aj cez obrazovku . Hneď by som si z nej dala .
frezia68
@babkamt : myslela som,že skritizuješ ( a mala by si pravdu),že to nie je ciabata,ale skôr sendvič.Nerozdelila som na 3,ale len dve.Jednu som skrútila,druhú len narezala,ale tak vykysli,že ani nevidieť :-) ,ale sú také chutné,že ďakujem :-)
babkamt
@frezia68 nekritizujem , naopak chválila som ťa . Máš dve prekrásne veľké ciabatky . :-)))
staja
Vyzerá veľmi lákavo, upečiem. Chlebový kvások, čo mám z ražnej múky, by sa asi nedal použiť? Neskúšala si náhodou?
babkamt
@staja neskúšala som kvások z ražnej múky . Ja si myslím , že ho môžeš použiť .
irenaw
@staja @babkamt mám v knihe recept na ciabattu, kde sa večer zarobí kvások (volajú to tam predcesto) bez droždia, s lyžičkou chlebového kvásku, múkou a vodou. ráno sa pridá ostatné aj s droždím. na fotke vyzerá dobre, ale som ju neskúšala, tak neručím, či je rovnako "okatá" ako táto :-)
babkamt
@irenaw , treba vyskúšať tvoj recept , potom ľahko porovnáš , či je rovnako okatá . -:)
babkamt
@marianna76 dobrá ciabatka alebo domáce pečivo sa vyrovná aj koláču .Máš ju peknú , vydarenú . Tú tvoju si uložím do kk .
lolla
Baby, prosim mozete mi vysvetlit jednu vec tam, ze kvasok sa tam dava dva krat? Najprv zakladny kvasok, ten som urobila. Ale v priprave cesta tam zas je napisane,ze znova pridat susene drozdie, tak sa chcem opytat,preco sa tam dava dava krat drozdie. Preto mi baby prosim poradte , dik
babkamt
@lolla áno , kvások sa dáva dva krát. Neboj sa a rob presne podľa receptu. V komentároch si môžeš prečítať názory tých , čo ciabatu piekli podľa tohto receptu. Boli len samé kladné ohlasy.
zuzanka1367
Milá @babkamt pre mňa sú Tvoje tecepty zárukou úspechu (viď Tvoje makové rožky) a tak tomu nebola inak ani pri tomto recepte, postup a suroviny dodržané a výsledok zatiaľ vyzerá prudko jedlo, idem ich plniť pomaly pečeným (trhaným) masom, ďakujem opäť za skvelý recept a prajem veľa zdravia...


babkamt
@zuzanka1367 (2.1.2021 11:55)

Ďakujem za tvoju dôveru a vernosť mojim receptom. Zase si sa vyšantila v kuchyni. Tvoja ciabata vyzerá prudko jedlá. Verím, že ste si na nej pochutili. Prajem všetko dobré v Novom roku 2021, veľa zdravia a chuti vyvárať rodinke samé dobroty:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia