Ciabata (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Už dlhšiu dobu som sa chystala upiecť ciabatu. Konečne som sa odhodlala. Výsledok posúďte vy.Recept je z knihy CHLIEB.

30
porcií

Postup

  1. Príprava kvásku: Do 150 ml vody a 3 pl mlieka som pridala 0,5 čl sušeného droždia a 0,5 čl kryštáľového cukru .Premiešala som , aby sa kvasnice rozpustili .Potom som pridala 150 g hladkej múky T650. Zmiešala som ju s vodou.Misku som prikryla a nechala pri izbovej teplote 12 hodín kvasiť . Kvások som si zarobila večer . Príprava cesta : Ráno : Do 250 ml vody som pridala sušené droždie, pomiešala som , aby sa kvasnice rozpustili .Pridala som 0,5 pl olivového oleja do kvásku - premiešala som .Vmiešala som 350 g múky , soľ .Miešala som , kým sa cesto nezačalo odlepovať od stien misy.Prikryté cesto som nechala asi 3 hodiny kysnúť .Strojnásobilo svoj objem .
  2. Vykysnuté cesto som rozdelila na 3 kusy .Dobre pomúčenými rukami som cesto vytvarovala .Potom som cesto nechala ešte podkysnúť .Jemne som cesto priečne narezala .
  3. Piekla som na 220 °C asi 30 minút . Treba sledovať , každá rúra inak pečie .Na mriežke som ju nechala vychladnúť .
  4. Nemohla som sa dočkať . Chcela som ju ochutnať .
  5. Neverila som si , preto som nefotila zarábanie kvásku a miesenie . Výsledná ciabata ma prekvapila . Bola som rada , že sa mi vydarila .