Chutné čučoriedkové guľky s opraženou strúhankou preliate maslom
Foto: shukvacik
Čučoriedkove guľky ,,, nebíčko na jazyku ,,,
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnúte zemiaky ošúpem a nastrúhame na strúhadle, pridáme 1 vajce a polohrubú múku, troška soli (1/2 - 1 čaj. lyžicu) a pomaly vypracujem hladké cesto, podľa potreby ešte pridáme múku. Cesto musí byť vypracované a nesmie sa lepiť (zbytočné dlho nemiesime), cesto vypracujeme do tvaru valca.
- 2
Na pomúčenej pracovnej doske cesto nakrájame na hrúbku cca 1,5 - 2 cm a každý odkrojeny kus v rukach vypracujeme na takzvanú "placku" . Na každý kus cesta dáme najlepšie domáce čučoriedky a vytvarujem guľky.
- 3
Hotové guľky vkladáme do vriacej osolenej vody. Keď nám guľky vyplávajú na povrch, ešte necháme chviľu prevrieť (cca 1 minútu), vyberiem ich a dáme do misky s rozpusteným maslom. Na suchej panvici orestujeme do zlatista strúhanku s cukrom.
- 4
Guľky obalìme v strúhanke , na tanieri prelejeme maslom a práškovým cukrom
- 5
Prajem.dobrú chuť :-)
Takto isto môžme robiť guľky z iného čerstvého ovocia ako sú slivky, čerešne, jahody ...
s orechami , tvarohom , makom atď ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu