Chutná a rýchla čína
Autor receptu: jarkavlad
Mám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil
jesť aj paličkami, ako mu veľmi chutila :) Mäsko môžte dať aj morčacie. Nakoľko ja moc
bravčové nejem, tak dávam kuracie, alebo morčacie, ktoré je ľahšie :) A úplne najlepšia je z
čerstvej zeleninky zo záhrady a z mäska z domáceho chovu. Prajem dobrú chuť :P
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriky si nakrájame na prúžky (pekne vyzerajú farebné papriky, ja som použila žltú, zelenú, červenú aj oranžovú) a restujeme na oleji do mäkka.
- Keď nám paprika mäkne, tak si zatiaľ pokrájame kuracie prsia na malé kocky a dusíme na troške oleja kým sa nám mäsko neuvarí. Potom pridáme kari korenie a sójovú omáčku (samozrejme podľa chuti, kto má rád slanšie, môže dať viac sójovej omáčky) a dusíme ešte asi 10 minút.
- Keď už máme papriku mäkkú, pridáme do nej na štvrťkolieska nakrájané paradajky a podusíme, kým nám aj tie nezmäknú.
- Na koniec do hrnca s paprikou a paradajkami šupneme mäsko, premiešame aby sa nám chute spojili a môžme odstaviť. Podávame s ryžou (ja mám najradšej guľatozrnnú ryžu, ktorú si uvarím s väčším množstvom vody, aby bola mäkšia a trošku sa lepila, lebo potom sa to lepšie chytá paličkami :) )