Chrumkavý gaštanový tunel

Autor receptu: diabambulka

Naozaj je výborný vychladený a na prípravu nenáročný. Ja som tento tunel piekla pri príležitosti nášho výročia svadby a všetkým veeeľmi chutil :-)

10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cesto : Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Na záver primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vystanom s papierom na pečenie pri teplote 160 °C. Po upečení necháme piškótový plát vychladnúť, celý ho natrieme džemom, prekrojíme na polovicu a spojíme.
  2. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou. V miske rozmiešame gaštanové pyré spolu s rumom a vložíme do formy. Popritláčame z každej strany, naplníme plnkou, vložíme do stredu celé banány, opäť zakryjeme plnkou a dáme do chladničky chladiť. Plnka : šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom dotuha. Na záver do vyšľahanej šľahačky vmiešame pochúťkovú smotanu. ak je treba ešte dosladíme.
  3. Keď je gaštanová časť dobre vychladená, priložíme na spodnú časť piškótové cesto a preklopíme. Cesto, ktoré pretŕča skrojíme a polejeme čokoládovou polevou. Opäť dáme chladiť...
  4. Hotovo. Jednoduché a naozaj dobre vychladený je úžasne chrumkavý a šťavnatý. Dobrú chuť...