Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre

Autor receptu: patroveckypitrs

Ako deti sme nepoznali čipsy. Keď jesenné dni boli krátke a sychravé, stále sme čosi zháňali, tak nám dedo robil takúto zdravú dobrotu. Je to dosť cesnakové. No kto nemôže cesnak požije cibuľu.

2
porcie
5 minút minút
príprava
8 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame chlieb zvyškový na krajce. Pripravíme si klasické maslo a očistený cesnak. Ja ratám jeden strúčik na krajec. To je podla toho ako kto znesie cesnak. Kto nemôže cesnak tak si to potrie cibuľou aj s tou je to dobré. Je to veľmi dobré proti chrípke a angíne.
  2. Kedysi nám to dedo piekol na platní sporáka. No vtedy bola iná liatina použitá na sporáky. Tak to teraz robím v rúre na mriežke. Zapnem rúru na 200°C a poukladám krajce na mriežku v strede rúry. Ide o to aby sa to prepieklo rovnomerne z oboch strán. Mne to trvalo 8 minút. Treba sledovať nech to moc neprihorí. Po tejto dobe som ich mal upečené podľa môjho želania. Počas pečenia majte pripravené maslo cesnak a soľ. Vytiahol som chleba z rúry a za horúca som potrel rýchlo jednu aj druhu stranu chleba cesnakom. Treba pracovať rýchlo nech chlieb nevychladne.
  3. Po potretí cesnakom som roztiahol na chlebe plátky masla z jednej strany a osolil. Maslo sa na horúcom chlebe pekne roztopí.
  4. A máme hotovo rýchla a zdravá večera, alebo raňajky cez zimu. Dobrý čajík k tomu a môžeme jesť. Dobrú chuť vám želám.