Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre
Autor receptu: patroveckypitrs
Ako deti sme nepoznali čipsy. Keď jesenné dni boli krátke a sychravé, stále sme čosi
zháňali, tak nám dedo robil takúto zdravú dobrotu. Je to dosť cesnakové. No kto nemôže
cesnak požije cibuľu.
2 porcie |
5 minút minút príprava |
8 minút minút na 200°C °C |
Postup
- Nakrájame chlieb zvyškový na krajce. Pripravíme si klasické maslo a očistený cesnak. Ja ratám jeden strúčik na krajec. To je podla toho ako kto znesie cesnak. Kto nemôže cesnak tak si to potrie cibuľou aj s tou je to dobré. Je to veľmi dobré proti chrípke a angíne.
- Kedysi nám to dedo piekol na platní sporáka. No vtedy bola iná liatina použitá na sporáky. Tak to teraz robím v rúre na mriežke. Zapnem rúru na 200°C a poukladám krajce na mriežku v strede rúry. Ide o to aby sa to prepieklo rovnomerne z oboch strán. Mne to trvalo 8 minút. Treba sledovať nech to moc neprihorí. Po tejto dobe som ich mal upečené podľa môjho želania. Počas pečenia majte pripravené maslo cesnak a soľ. Vytiahol som chleba z rúry a za horúca som potrel rýchlo jednu aj druhu stranu chleba cesnakom. Treba pracovať rýchlo nech chlieb nevychladne.
- Po potretí cesnakom som roztiahol na chlebe plátky masla z jednej strany a osolil. Maslo sa na horúcom chlebe pekne roztopí.
- A máme hotovo rýchla a zdravá večera, alebo raňajky cez zimu. Dobrý čajík k tomu a môžeme jesť. Dobrú chuť vám želám.