Chrumkavé tofu s ostrou sójovou omáčkou
Autor receptu: kecemis
Jednoducho a rychle pripravena vecera alebo obed. Tento recept som pocul v CBC Radio pocas cesty z roboty domov tak Vam ho tiez ponukam ako inspiraciu.
4-5 porcie |
15-20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu si pokrajam na platky priblizne 2.5 cm hrube a dam na polovicu papieroveho obrusku a druhou polovicu potom prelozim na vrch a susim s prebytocnej vody asi 20 minut.
- Do misky si dam na jemno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor, sol a arasidovy olej a dobre zamiesam.
- V dalsej miske si pripravim sojovu omacku. zmiesam soju, vodu, ryzovy ocot, nastruhany zazvor, chili pastu a med. Zamiesam a odlozim na pozdejsie.
- Hraskove struky som dal do vriacej vody asi na 3 minuty. Potom som ich dal pod studenu vodu a nechal odkvapkat. Vo voku, alebo v hrnci si rozpalim arasidovy olej a pridam struky. Prazim asi dve minuty, ale aby neboli struky velmi make. Pridam cibulovo zazvorovu omacku a prazim este asi 1-2 minuty. Odstavim bokom.
- Tofu si obalim v kukuricnom skrobe a vyprazam na rozpalenom oleji do zlata z oboch stran.
- Na tanier dam hrasky (zelenu fazulku), Na vrch dam tofu a polejem sojovou omackou. Ak chcete sojovu omacku mozete podavat osobitne ako prilohu na namacanie tofu.