Foto: danda3
Maškrta, pri ktorej vieme, čo jeme, inšpirácia z časopisu, samozrejme, mierne upravená.
1 hodina minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Sušené ovocie si namočíme, potom scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Tieto vločky som použila.
-
3
Maslo rozpustíme, do roztopeného pridáme cukor a med, nalejeme do vločiek, pridáme posekané orechy, ľanové semienka, sušené ovocie, vajcia a zmiešame.
-
4
Dáme na pekáčik (34 x 27cm) vyložený papierom na pečenie, mokrými rukami dobre zmes popritláčame a na 160 stupňoch pečieme cca 20 minút.
-
5
Vychladnuté pokrájame a môžeme maškrtiť, odporúčam ale ich nechať odležať aspoň cez noc, sú oveľa chutnejšie ako čerstvo upečené.
Diskusia k receptu