Chrumkavé kura fotorecept

tinca - fotkatinca, 27. júna 2010
Chrumkavé kura (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako Zobraziť celý popisTento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako príloha v jedle čo pridala redakcia, ale ja som si ho trošku upravila.

2-3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 1/2 kl
1 kl
1/2 kl
6 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a tiež zmes na obaľovanie - zmiešame škrobovú múčku, kari korenie, čierne korenie /ja som dala biele, je jemnejšie/ a soľ.

    Chrumkavé kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si dáme do jednej misky nesladené kondenzované mlieko a do druhej zarobenú obaľovaciu zmes. Stehná najprv namočíme do kondenzovaného mlieka a potom do obaľovacej zmesi a dobre popritláčame. Môžeme použiť aj celé rozporcované kura, nemusia to byť len stehná.

    Chrumkavé kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme ich na maslom vymastený pekáč, obložíme plátkami masla, ja som ešte aj poliala rozpusteným maslom. Upečieme v rúre po 30 minút z každej strany. Pozor pri obracaní, treba použiť širšiu lopatku aby nám zmes neodpadla. Obal sa nám zapečie krásne do chrumkava a zároveň narastie.

    Chrumkavé kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha:medzitým, ako sa nám pečie kura si uvaríme v šupke zemiaky, ktoré po vychladnutí nastrúhame na hrubom strúhadle, priamo na vymastený pekáč. Dotvarujeme z nich hniezda, osolíme, okoreníme korením 4 farby, pokvapkáme rozpusteným maslom a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri 180 st.C, kým nechytia na povrchu chrumku.

    Chrumkavé kura (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

michsamant
Pekny recept, hned si ma inspirovala, co zajtra urobim so stehnami, len si to budem musiet trosku upravit. Ukladam si, dakujem.
evusik
@tinca vyzerá to fajnovo a tie zemiačky.... obdivujem na fotke a rozmýšľam ako to asi chutí s tým kondenzovaným mliekom? no ináč to nevidím len, že to budem musieť vyskúšať :-)
2010
tinca, ja len pozeram dal by som si ,nic nejeme doma len salaty do nicoho sa nezmestime ideme na dovolenku...
tinca
@evusik veľmi milo budeš prekvapená, chutí to ohromne, podobné sa robia aj s jogurtom, to kondenz.mlieko má 7,5 % tuku, ak by to niekoho zaujímalo.
sovka62
Takže opäť recept, pri ktorom sa vyhneme vyprážaniu. A vyzerá to veľmi dobre. Veľmi sa mi páčia aj tie zemiaky. Určite skúsim, či sa to aj mne podarí také pekné.
celka
Je to zajímavá obměna pro kuře. A je to bezlepkové jídlo,
tak ho využijeme i my bezlepkáři. @Tinca , bylo by dobré, kdybys
ten recept zaškrtla jako bezlepkový, aspoň by jich v této kategorii
bylo víc.

tinca
@celka už sa stalo, som zaškrtla aj bezlepkové jedlo! @sovka určite sa ti zemiaky vydaria,ak ich urobíš ako píšem, nie je to zložité a je to trošku zmena, chutia dobre.
jody
nádhera! super prevedenie. mňam
alzbetka2
Zaujímavý recept,parádne prevedenie, žiada sa vyskúšať. Treba to mäsko vôbec obracať? Ukladám si ho, určite niekedy vyskúšam, keďže dnes sme aj my mali kuracie stehienka ale" len " pečené
tinca
@alzbetka2 a vieš, že ani veľmi nie, ja keď som ich otočila aj zospodu mali krásnu chrumku, tak som ich vrátila po 10´ spať. Vyskúšaj, tá chuť je nazameniteľná, mierne pikantná a strašne krásne narastú. Mojim hosťom veeeľmi chutili!!
zdezda
:-) blahoželám k sviatku a k úžasným receptom, ktorýmí nám obohacuješ KK, si perfiš šikovná kuchárka aj fotoreportérka, určite aj toto kuriatko vyskúšam :-))))
babidka
vyzera to velmi chutne , uz je v KK:-). aj na tanieri to vyzera "fajnovo, slavnostne" takze ked sa vydari , tak dostane nalepku "lepsieho jedla" :-))))))))))
gittka
tinca,toto poznám a je to velmi suproví recept!!!
marienka44
Tinca, podla popisu kura nesolime, sol je v sypkej zmesi. Ja ked vysmazam kura, tak zo stehien a dalsich casti odstranim kozu, protivi sa mi a nebude take kaloricke. Aj v tomto pripade mozem dat pred pripravou dole kozu?
sjuz
tinca - super to vyzerá, akurát premýšľam, čo urobím z kuriatka..a už viem:), dik za inšpiráciu:)
tinca
@marienka presne ako hovoríš, soľ je v obaľovacej zmesi, to stačí- kto nemá rád kožu môže byť aj bez nej, ja som varila pre hostí, ktorí kožu milujú a ja som si na mojom dala dole.
klaura
tinca, toto musím vyskúšať ... vyzrajú výborne ... a tie zemiačky tiež ...
jerica
Zas niečo nové ako spraviť kuriatko. Recept je už na A4.
Prievidza je spomienka na moje detstvo , bola som na prázdninách v pion. tábore, bývali sme v škole gymnázium , pamätám si , tá škola bola tak na kopci, je to presne 52 r . Krásne spomienky mám na Prievidzu.
tinca
@jerica , to je pekných pár rôčkov, to bolo kedysi gymnázium, ale potom to bola ZDŠ, ja som tam chodila na základku a ešte tam aj stále je.
silvia68
Bol z toho nedeľný obed, kuriatko chutilo vynikajúco. Zemiaky sa toho roku urodili hlavne malé a menšie, takže ich pripravujem takto : umyjem a poriadne kefkou vydrhnem, prekrojím na polovičky . Zmiešam 1Kl vegety,1KL grilovacieho korenia, 3pretlačené strúčiky cesnaku, 1 strednú cibuľu pokrájanú na drobno, 3PL olivového oleja a primešam k zemiakom. Dám na plech a upečiem .
tinca
@silvia68 ďakujem za super receptík na zemiaky.Som rada,že kuriatko vám chutilo
3sandra3
@tinca ...na pridávanie fotiek musím vždy čakať na moju neter, lebo môj mobil nemá takú funkciu
jaja53
Super receptík,to kuriatko robím dávno,ešte v starom časopise život bol.Je naozaj fantastické,ale tie zemiačiky je pre mňa novinka :),tak ich hnedˇ robím.Je nedela a som sa dala na to kuriatko ,ale hlavne tie zemiačiky.Teším sa ,vyzerá to fantasticky.Dakujem.
cistinka
@tinca dnes som robila podľa teba...musím ti napísať, že je to bohovské...vďaka za recept :-)
tinca
@cistinka som rada, že chutilo, ja ich mám tiež rada a veru dík za pripomienku už som ich dávno nerobila.
emami
Tinca, dnes som ho robila k nedelnemu obedu , no co ti poviem,....
nemalo to chybu. Vdaka za recept.
tinca
@emami ďakujem,hlavne že chutilo, dobre že si mi pripomenula, už dávno som ho nerobila,takže najbližšie bude aj u mňa,pá:)
havino
vdaka @emami , že si dala komentár, dva roky som nemala šajnu,že tu je takéto kuriatko, ukladám a hned v týždni urobím, vždy som ,ako dieťa mala rada vysmážané kura,len my už smažené nejedávame, ak tak raz do roka, toto bude myslím dobrá náhrada,ak nie lepšia
zdenka1009
tento rcp mám už dávno v KK, ale teraz ma nakopla @emami ,.. išla som si nakúpiť suroviny a vyskúšala...čo povedať,po dlhom čase mi zas kuriatko chutilo, jemnučké ľahodné,chrumkavé, výborné treba vyskúšať..@tinca ďakujem :-)
martab
Uz ho mam v KK. Vyskusam - velmi sa mi recept paci
havino
@tinca , pochutili sme si, vdaka za inšpiráciu, ja som rozporcovala celé kura, časť som nechala s kožou, aby som vedela rozdiel, žiaden nebol, nakoľko koža bola súčasťou chrumkavej kôry, časť bez, máčala som ich v smotane na varenie, nemala som tatra mlieko a do škrobu som dala, dostala som nedávno balenie korenín z Turecka, namiešala som mletú červenú papriku, kari, indický šafrán a aj štipku mletého koriandru, bála som sa nech neprekorením, ale nie, bolo akurát. Príjemná zmena jedálného lístku z kuraťa. Z tej smotany, masla a vlastnej šťavy z kuraťa je výborný výpek, ochutený.



tinca
@havino krásne sa ti vydarilo aj keď s obmenou, ale vyskúšaj niekedy aj originál, to kondenzovené mlieko má svoje čaro chuti po upečení:)
terinka55
Prepáč, že komentujem až dnes. Tvoj link som uvidela pri inom recepte a bolo rozhodnuté :-). Ďakujeme za parádny obed. Aj zemiačiky. Bezkonkurenčné. Chválim, KK a dodatočne 10**********