Foto: tinca
Tento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako Zobraziť celý popisTento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako príloha v jedle čo pridala redakcia, ale ja som si ho trošku upravila.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a tiež zmes na obaľovanie - zmiešame škrobovú múčku, kari korenie, čierne korenie /ja som dala biele, je jemnejšie/ a soľ.
-
2
Potom si dáme do jednej misky nesladené kondenzované mlieko a do druhej zarobenú obaľovaciu zmes. Stehná najprv namočíme do kondenzovaného mlieka a potom do obaľovacej zmesi a dobre popritláčame. Môžeme použiť aj celé rozporcované kura, nemusia to byť len stehná.
-
3
Poukladáme ich na maslom vymastený pekáč, obložíme plátkami masla, ja som ešte aj poliala rozpusteným maslom. Upečieme v rúre po 30 minút z každej strany. Pozor pri obracaní, treba použiť širšiu lopatku aby nám zmes neodpadla. Obal sa nám zapečie krásne do chrumkava a zároveň narastie.
-
4
Príloha:medzitým, ako sa nám pečie kura si uvaríme v šupke zemiaky, ktoré po vychladnutí nastrúhame na hrubom strúhadle, priamo na vymastený pekáč. Dotvarujeme z nich hniezda, osolíme, okoreníme korením 4 farby, pokvapkáme rozpusteným maslom a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri 180 st.C, kým nechytia na povrchu chrumku.
tak ho využijeme i my bezlepkáři. @Tinca , bylo by dobré, kdybys
ten recept zaškrtla jako bezlepkový, aspoň by jich v této kategorii
bylo víc.
Prievidza je spomienka na moje detstvo , bola som na prázdninách v pion. tábore, bývali sme v škole gymnázium , pamätám si , tá škola bola tak na kopci, je to presne 52 r . Krásne spomienky mám na Prievidzu.
nemalo to chybu. Vdaka za recept.
varecha.pravda.sk/recepty/medajlonky-so-sampinonmi-a-pusi...