Chrumkavé kura (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako príloha v jedle čo pridala redakcia, ale ja som si ho trošku upravila.

2-3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a tiež zmes na obaľovanie - zmiešame škrobovú múčku, kari korenie, čierne korenie /ja som dala biele, je jemnejšie/ a soľ.
  2. Potom si dáme do jednej misky nesladené kondenzované mlieko a do druhej zarobenú obaľovaciu zmes. Stehná najprv namočíme do kondenzovaného mlieka a potom do obaľovacej zmesi a dobre popritláčame. Môžeme použiť aj celé rozporcované kura, nemusia to byť len stehná.
  3. Poukladáme ich na maslom vymastený pekáč, obložíme plátkami masla, ja som ešte aj poliala rozpusteným maslom. Upečieme v rúre po 30 minút z každej strany. Pozor pri obracaní, treba použiť širšiu lopatku aby nám zmes neodpadla. Obal sa nám zapečie krásne do chrumkava a zároveň narastie.
  4. Príloha:medzitým, ako sa nám pečie kura si uvaríme v šupke zemiaky, ktoré po vychladnutí nastrúhame na hrubom strúhadle, priamo na vymastený pekáč. Dotvarujeme z nich hniezda, osolíme, okoreníme korením 4 farby, pokvapkáme rozpusteným maslom a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri 180 st.C, kým nechytia na povrchu chrumku.