Chrumkavé kura (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Tento recept mám zo života chcela som ho vyskúšať a je výborný. Ako prílohu som urobila strúhané, v šupke uvarené zemiaky, ktoré boli ako príloha v jedle čo pridala redakcia, ale ja som si ho trošku upravila.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a tiež zmes na obaľovanie - zmiešame škrobovú múčku, kari korenie, čierne korenie /ja som dala biele, je jemnejšie/ a soľ.
- Potom si dáme do jednej misky nesladené kondenzované mlieko a do druhej zarobenú obaľovaciu zmes. Stehná najprv namočíme do kondenzovaného mlieka a potom do obaľovacej zmesi a dobre popritláčame. Môžeme použiť aj celé rozporcované kura, nemusia to byť len stehná.
- Poukladáme ich na maslom vymastený pekáč, obložíme plátkami masla, ja som ešte aj poliala rozpusteným maslom. Upečieme v rúre po 30 minút z každej strany. Pozor pri obracaní, treba použiť širšiu lopatku aby nám zmes neodpadla. Obal sa nám zapečie krásne do chrumkava a zároveň narastie.
- Príloha:medzitým, ako sa nám pečie kura si uvaríme v šupke zemiaky, ktoré po vychladnutí nastrúhame na hrubom strúhadle, priamo na vymastený pekáč. Dotvarujeme z nich hniezda, osolíme, okoreníme korením 4 farby, pokvapkáme rozpusteným maslom a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri 180 st.C, kým nechytia na povrchu chrumku.