Foto: pietroo
Na Vareche už sa objavilo veľa návodov na grécky šalát, ale väčšinou to boli kvázi grécke šaláty, niektoré dokonca so salámou a podobne. Choria, Zobraziť celý popisNa Vareche už sa objavilo veľa návodov na grécky šalát, ale väčšinou to boli kvázi grécke šaláty, niektoré dokonca so salámou a podobne. Choria, či chora je v gréčtine dedina, takže robíme Dedinský šalát. Nepridávajte doň prosím salámu, ani ocot, či smotanu. Postup, ktorý zverejňujem, som odkukal od domorodcov. Tí si to mnohokrát zjednodušia tým, že vám predložia pokrájanú paradajku, kus domáceho syra a kúsok čohosi, čo vyzerá ako bageta. Takže skôr menej ako viac. A je to vynikajúce!
porcií
príprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na kolieska, nie na drobno !
-
2
Paradajky na osminky, syr na kocky, uhorku na hrubšie kolieska...
-
3
Nasypte to všetko do misky, aj s olivami, posypte zmesou byliniek choriatiki (vraj to je oregano + tymián + spearmint - mäta). Ja mám ešte z Grécka, ale dá sa kúpiť aj tu. Žiadnu soľ, ani korenie. Syr je dosť slaný, aj pikantný, bude stačiť. Nemám viac fotiek, takže už len dodám - zamiešať, chvíľu počkať a môže sa podávať. Každý si svoju porciu poleje olivoým olejom. Môže sa zajedať opečenou bagetou, aj tú je dobre pokvapkať olejom.
Diskusia k receptu