CHLIEB - inšpirácia (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme konečne som si vytiahla TUPPERWARE pekáč a upiekla chlebík v tom pekáči ,teraz skúsenosť nevymením za žiadny iný pekáč pri pečení chleba , mäsá tiež sa pečú výborne neviem prečo až teraz som musela prísť na to aký je výborný pekáčik aj na pečenie chleba nie len na mäso .Konečne mám vysokýýýý chlieb .

15 minút
príprava
65-70 minút
na 200/160 °C

Suroviny

Postup

  1. na váhu som dala misu , váhu vynulovala , nasypala 100g chlebovej múky so slnečnicovými semenami
  2. váhu som znova vynulovala , pridala som 250g ciabatta múka
  3. váhu znova vynulujem a pridávam
  4. 100g hladkej múky T650 , premiešam
  5. droždie jeden balíček , dobre premiešam
  6. prídu na rad ľanové semiačka dávam primerane ,zas dobre premiešam
  7. v druhej miske si zarobím ďaľšie prísady , vodu 2,5 dcl
  8. ocot 1PL
  9. olej 1,5 PL
  10. soľ !!
  11. to všetko vylejem do pripravenej vymiešanej múky
  12. dobre premiešam , nemiesim !!
  13. pripravené pomúčim a odložím prikryté do rána , cesto som mala odložné od 23.00h do
  14. foto 6.38 ráno keď som ho dala piecť , naformovala som tvar aký som potrebovala,nemiesila som!!, spravila som ostrým nožom ryhy do chlebíkového cesta a vložila do horúceho pekáča , tak ako je v recepte na nemiesený chlieb , prikryla
  15. a šup 6.39h v pekáči prikryté ide sa do vyhriatej rúry , pekáč netreba ničím vykladať ani mastiť,sama som bola prekvapená ako sa perfektne chlieb upiekol
  16. upečený chlebík dám vychladnúť na mriežku. Mám nový sporák a je rovnako elektrický ako starý len sa v ňom pečie ináč , myslím že viac rovnomerne , chlieb som piekla prikrytý 15"min na 2OO°;C , potom 40"min na 160°;C a na koniec 10"min. odokryté aby sa spravila ružová kôrka .
  17. s domácou masťou a bielou cibuľou .