CHLIEB - inšpirácia (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica inšpirácia z receptu "chlebové slnečnicové bagety" a "nemiesený chlieb" skombinovala som si suroviny z jedného receptu a z druhého postup,výsledok nad očakávanie, samozrejme konečne som si vytiahla TUPPERWARE pekáč a upiekla chlebík v tom pekáči ,teraz skúsenosť nevymením za žiadny iný pekáč pri pečení chleba , mäsá tiež sa pečú výborne neviem prečo až teraz som musela prísť na to aký je výborný pekáčik aj na pečenie chleba nie len na mäso .Konečne mám vysokýýýý chlieb .
15 minút príprava |
65-70 minút na 200/160 °C |
Postup
- na váhu som dala misu , váhu vynulovala , nasypala 100g chlebovej múky so slnečnicovými semenami
- váhu som znova vynulovala , pridala som 250g ciabatta múka
- váhu znova vynulujem a pridávam
- 100g hladkej múky T650 , premiešam
- droždie jeden balíček , dobre premiešam
- prídu na rad ľanové semiačka dávam primerane ,zas dobre premiešam
- v druhej miske si zarobím ďaľšie prísady , vodu 2,5 dcl
- ocot 1PL
- olej 1,5 PL
- soľ !!
- to všetko vylejem do pripravenej vymiešanej múky
- dobre premiešam , nemiesim !!
- pripravené pomúčim a odložím prikryté do rána , cesto som mala odložné od 23.00h do
- foto 6.38 ráno keď som ho dala piecť , naformovala som tvar aký som potrebovala,nemiesila som!!, spravila som ostrým nožom ryhy do chlebíkového cesta a vložila do horúceho pekáča , tak ako je v recepte na nemiesený chlieb , prikryla
- a šup 6.39h v pekáči prikryté ide sa do vyhriatej rúry , pekáč netreba ničím vykladať ani mastiť,sama som bola prekvapená ako sa perfektne chlieb upiekol
- upečený chlebík dám vychladnúť na mriežku.
Mám nový sporák a je rovnako elektrický ako starý len sa v ňom pečie ináč , myslím že viac rovnomerne , chlieb som piekla prikrytý 15"min na 2OO°;C , potom 40"min na 160°;C
a na koniec 10"min. odokryté aby sa spravila ružová kôrka .
- s domácou masťou a bielou cibuľou .