Po veľmi dlhej dobe ,,vyžierania" cheesecakov v rôznych kaviarniach a reštauráciách, sme sa s polovičkou rozhodli, že si taký jeden naozaj kvalitný doma urobíme. Zobraziť celý popisPo veľmi dlhej dobe ,,vyžierania" cheesecakov v rôznych kaviarniach a reštauráciách, sme sa s polovičkou rozhodli, že si taký jeden naozaj kvalitný doma urobíme. Na naše prekvapenie dopadol naozaj výborne a až na to, že sme vydymili kompletne celý byt a že po upečení trošku praskol, bola jeho chuť naozaj porovnateľná s tými, ktoré sme chutnali v úžasných a vychýrených reštauráciách :-) Tak žiaden strach a šup na chutný, domáci cheesecake!

20 minút
príprava
70 minút
na 140 °C

Suroviny

375 g
375 g
230 g
3 ks
1 lyžička
170 g
45 g




Postup

  1. 1

    Sušienky si pomelieme a zmiešane s rozpusteným maslom. Touto hmotou vyložíme dno a mierne aj boky tortovej formy (cca22cm priemer). Vložíme do chladničky vychladiť.

  2. 2

    Ricottu a philadelphiu zmiešame dohladka, pridáme cukor, vajcia, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Jemne prešľaháme a vylejem do tortovej formy. Aby z cesta všiel všetok prebytočný vzduch, nechajte ho uležať cca 10 minút. Potom vložíme do rúry predhriatej na 140°C a pečieme cca 70 minút.

  3. 3

    Cheesecake je upečený, keď na okrajoch mierne zozlatne. Vyberajte ho opatrne, aby nepraskol. Podávame len tak alebo s ovocnou omáčkou :-).

Diskusia k receptu

evanaaa
Veru aj ja by som si dla. Nemám ani Ricottu, ani to druhé, ale mám mascarpone, len by ma zaujímalo, či sa dá tiež piecť? ak ste niekto skúsili, napíšte.
....dala, opr.
levandullka
@evanaaa No, či sa to dá robiť aj s mascarpone, to netuším, v žiadnom recepte som ho nenašla, takže asi radšej nie. Skôr si z neho urob dobré domáce tiramisu :-)
mimitje
Dnes ho upiekla moja dcéra a bol vynikajúci. Len ho trochu dlhšie piekla a posledných 15 minút pri 150 stupňoch. Výsledok bol fantastický, celá rodina sa oblizovala. :)
holile
Aj ja ho robím s mascarpone, zrovna včera som piekla... Je fantastickýýýýý :-)
peaa
vyskusala som a skvely .... vdaka :)
mysiak
vynikajuci cheesecake...troska som recept upravila podla svojej chuti....namiesto maslovych susienok som pouzila zazvorove susienky (ginger snaps) a pridala stavu z citronu...kedze milujem kombinaciu cintron-zazvor...inak super recept, nenarocny, rychly...:)))
ariel
tento je naozaj výborný a kombinácia so zázvorovými sušienkami a citrónom ..geniálne,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia