Foto: levandullka
Po veľmi dlhej dobe ,,vyžierania" cheesecakov v rôznych kaviarniach a reštauráciách, sme sa s polovičkou rozhodli, že si taký jeden naozaj kvalitný doma urobíme. Zobraziť celý popisPo veľmi dlhej dobe ,,vyžierania" cheesecakov v rôznych kaviarniach a reštauráciách, sme sa s polovičkou rozhodli, že si taký jeden naozaj kvalitný doma urobíme. Na naše prekvapenie dopadol naozaj výborne a až na to, že sme vydymili kompletne celý byt a že po upečení trošku praskol, bola jeho chuť naozaj porovnateľná s tými, ktoré sme chutnali v úžasných a vychýrených reštauráciách :-) Tak žiaden strach a šup na chutný, domáci cheesecake!
príprava
na 140 °C
Postup
-
1
Sušienky si pomelieme a zmiešane s rozpusteným maslom. Touto hmotou vyložíme dno a mierne aj boky tortovej formy (cca22cm priemer). Vložíme do chladničky vychladiť.
- 2
Ricottu a philadelphiu zmiešame dohladka, pridáme cukor, vajcia, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Jemne prešľaháme a vylejem do tortovej formy. Aby z cesta všiel všetok prebytočný vzduch, nechajte ho uležať cca 10 minút. Potom vložíme do rúry predhriatej na 140°C a pečieme cca 70 minút.
- 3
Cheesecake je upečený, keď na okrajoch mierne zozlatne. Vyberajte ho opatrne, aby nepraskol. Podávame len tak alebo s ovocnou omáčkou :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
....dala, opr.
varecha.pravda.sk/recepty/rychly-cheescake-fotorecept/186...