Cheesecake s čokoládou a čučoriedkami

Autor receptu: denisac

Milujem Cheesecake ! Tento je nepečený, ale aj tak veľmi dobrý. Sušienkový základ, syrovo-tvarohový krém pokvapkaný roztopenou čokoládou a čučoriedkami. Dokonalá kombinácia :) Určite, vyskúšam aj pečenú verziu.

8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Sušienky môžete rozmixovať v mixéri, alebo ako ja, pretože mixér nemám, tak som ich dala do sáčku, zobrala som kladivo a pobúchala. K podrveným sušienkam pridajte primerané množstvo vody tak, aby vám vznikla vláčna hmota. Tortovú formu s odnímatelným dnom s priemerom do 20 cm vyložte kolečkom papiera na pečenie a preneste naň hmotu zo sušienok. Obrátenou lyžicou ju rozotrite a uhlaďte do rovnakej výšky. Formu dajte do chladničky, dovtedy kým nezačnete pripravovať náplň.
  2. Smotanu, tvaroh, mascarpone vymiešajte v mise, pridajte cukor podľa chuti. Vylejte na sušienkový základ a dajte najlepšie cez noc chladiť.
  3. Pred podávanim čokoládu rozlámte na kusy, dajte do hrnčeka, pridajte 100 ml šľahačkovej smotany a za stáleho miešania nechajte čokoládu rozpustiť. Nechajte vychladnúť. Každý kúsok pokvapkajte čokoládou, navrch dajte čučoriedky, množstvo je na vás. Dobrú chuť !