Foto: mb
Tento posúch mi dokáže rozhádzať žalúdok a žlčník, ale mu neodolám...
Postup
-
1
Z kvasníc urobíme kvások, zemiaky postrúhame. Potom uvedené suroviny vymiešame, necháme dobre vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí, plech vymastíme masťou (čím viac, tým lepšie, ale...), cesto vlhkými rukami rozotrieme na plech a pokladieme (pozapichujeme) do neho na kocky pokrájanú údenú slaninu (úplne tú klasickú údenú, žiadna anglická, oravská a inokrajná). Pečieme pri 200 stupňoch celzia.
- 3
Po upečení a VYCHLADNUTÍ natrieme pastou. Cesnak odporúčam domáci, nakoľko kupovaný "čínsky" v supermarkete vie zozeleniet. A chuť ani nespomínam ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@all : aby som sa priznal, tuto dobrotu pripravuje moja Gabrieletta ;)
Keď nemám po ruke uvarené zemiaky môže byť aj bez zemiakov a ten cesnak nie je až tak drastický.Tiež musím dávať pozor.
ja tu o polnoci nemôžem!!!!!
To sa dá toto?