Foto: kiriaki
Cesnakový olej je veľmi obľúbený najmä v talianskej kuchyni. Veľmi jednoducho sa dá pripraviť aj doma a je skvelý na dochucovanie šalátov, polievok dokonca Zobraziť celý popisCesnakový olej je veľmi obľúbený najmä v talianskej kuchyni. Veľmi jednoducho sa dá pripraviť aj doma a je skvelý na dochucovanie šalátov, polievok dokonca rýb či mäsa. Ak použijete naozaj kvalitný olivový olej jej vynikajúci aj na dochutenie pizze.
príprava
Postup
-
1
Zvolíme si vhodne uzatvárateľnú nádobu (najlepšie takú, aby sa tam zmestila aj polievková lyžica).
- 2
Potom do tejto nádoby nasypeme sušený cesnak. Množstvo cesnaku závisí od toho ako silný chceme mať olej.
- 3
Cesnak zalejeme olivovým olejom (oplatí sa investovať do oleja) a zatvoríme. Všetko spolu premiešame. Skladujeme na suchom a tmavom mieste. Ak sa rozhodnete olej skladovať v chladničke je celkom možné, že stuhne, neznamená to však, že by bol nejak pokazený alebo nepoužiteľný.
- 4
Podobne si viete pripraviť chilli olej, rozmarínový, či s oreganom. Zásada je: POUŽÍVAŤ LEN SUŠENÉ POTRAVINY DO OLEJA.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu