Cesnakový olivový olej

kiriaki - bez fotkykiriaki, 11. apríla 2016
Cesnakový olivový olej
Foto: kiriaki

Cesnakový olej je veľmi obľúbený najmä v talianskej kuchyni. Veľmi jednoducho sa dá pripraviť aj doma a je skvelý na dochucovanie šalátov, polievok dokonca rýb či mäsa. Ak použijete naozaj kvalitný olivový olej jej vynikajúci aj na dochutenie pizze.

3 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zvolíme si vhodne uzatvárateľnú nádobu (najlepšie takú, aby sa tam zmestila aj polievková lyžica).

  2. 2

    Potom do tejto nádoby nasypeme sušený cesnak. Množstvo cesnaku závisí od toho ako silný chceme mať olej.

    Cesnakový olivový olej - obrázok 2
  3. 3

    Cesnak zalejeme olivovým olejom (oplatí sa investovať do oleja) a zatvoríme. Všetko spolu premiešame. Skladujeme na suchom a tmavom mieste. Ak sa rozhodnete olej skladovať v chladničke je celkom možné, že stuhne, neznamená to však, že by bol nejak pokazený alebo nepoužiteľný.

    Cesnakový olivový olej - obrázok 3
  4. 4

    Podobne si viete pripraviť chilli olej, rozmarínový, či s oreganom. Zásada je: POUŽÍVAŤ LEN SUŠENÉ POTRAVINY DO OLEJA.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
dobrý večer,skúsim aj tento olej už máme doma robený olej z vavrínu
Toto sa mi veľmi páči, praktické, vďaka. :)
No, myslím, že aj z čerstvého sa dá pripraviť dobrý, ja mám v oleji očistené strúčiky cesnaku a nič tomu nechýba.