Slané pečivo
Slané pečivo

Cesnakové kysnuté venčeky

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. augusta 2017

Výborné slané pečivo, ktorého nikdy nie je dosť.

12
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

420 g
230 ml
20 g
1 ČL
2 ČL
60 g
Na potretie:
3 PL
3 strúčiky
Na povrch:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, rozpustené maslo, cukor, v časti vlažnej vody rozpustené droždie, Zvyšnú vodu pridáme podľa potreby a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

  2. 2

    Potom vytvoríme z cesta valec, ktorý rozdelíme na 12 častí. Každý kúsok rozvaľkáme na obdĺžnik 18x10 cm, potrieme rozpusteným maslom a prelisovaným cesnakom. Stočíme do roládky, niekoľkokrát pretočíme a spojíme do kruhu.

  3. 3

    Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme hrubozrnnou soľou a necháme na plechu podkysnúť. Upečieme pri teplote 180 °C 25 minút alebo podľa potreby dozlatista. Dobrú chut!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jééj , voňajú až k nám:-) Krásne sa ti vydarili .
Krása věnečková, jsi šikulka! Hned bych ochutnala - ještě teploučké, hmmm