Cesnakové kysnuté venčeky
Výborné slané pečivo, ktorého nikdy nie je dosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
420 g |
|
230 ml |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
60 g |
|
Na potretie: | |
3 PL |
|
3 strúčiky |
|
Na povrch: | |
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, rozpustené maslo, cukor, v časti vlažnej vody rozpustené droždie, Zvyšnú vodu pridáme podľa potreby a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- 2
Potom vytvoríme z cesta valec, ktorý rozdelíme na 12 častí. Každý kúsok rozvaľkáme na obdĺžnik 18x10 cm, potrieme rozpusteným maslom a prelisovaným cesnakom. Stočíme do roládky, niekoľkokrát pretočíme a spojíme do kruhu.
- 3
Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme hrubozrnnou soľou a necháme na plechu podkysnúť. Upečieme pri teplote 180 °C 25 minút alebo podľa potreby dozlatista. Dobrú chut!
Tiež slané pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Ďakujem, my tiež:))