Slané pečivo

Cesnakové kysnuté venčeky

Autor receptu: mojaradost

Výborné slané pečivo, ktorého nikdy nie je dosť.

12
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, rozpustené maslo, cukor, v časti vlažnej vody rozpustené droždie, Zvyšnú vodu pridáme podľa potreby a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  2. Potom vytvoríme z cesta valec, ktorý rozdelíme na 12 častí. Každý kúsok rozvaľkáme na obdĺžnik 18x10 cm, potrieme rozpusteným maslom a prelisovaným cesnakom. Stočíme do roládky, niekoľkokrát pretočíme a spojíme do kruhu.
  3. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme hrubozrnnou soľou a necháme na plechu podkysnúť. Upečieme pri teplote 180 °C 25 minút alebo podľa potreby dozlatista. Dobrú chut!