Cesnakové bomby do kapustnice fotorecept

hanee - fotkahanee, 10. augusta 2012
Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept)
Foto: hanee

Tento recept je z nejakeho kucharskeho kalendara roku pane, varila ich moja maminka, varim ich aj ja... a je to najoblubenejsia "zavarka" do kapustnice - uz ani chlebik prikusovat netreba!

5 guli
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2 ks
6 strúčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustnicu si uvarte tak ako ste zvyknuty. U nas to je trocha komplikovanejsie, kedze sa tu nepapa bravcove masko. Do mojej kapustnice slo hovadzi predne a na "smrad" udeneho som tam hodila vyvarit udene kuracie stehno. Inak ostatne standardne, kapusta, zemiaky, susene hribiky, vsetky koreniny, pochutiny.

  2. 2

    Suchare dajte do mikrotenoveho sacku a prejdite po nich par krat vlacekom na cesto. Ucelom nieje aby ostali rozdrvene na prach, pokojne sen tam moze byt aj vacsi kusok. Vysypte do misky.

    Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridajte ocisteny, roztlaceny cesnak a dve vajicka. NESOLIT! NEKORENIT!

    Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Finta je v tom, ze zmes riedite vodou z kapustnice /odoberte si do hrnceka, pred tym nez gule zacnete pripravovat vodu s kapustnice, nech schladne/. Takze prilievame schladnutu vodu z polievocky a rukou vytvorime take tuhsie / ak sa vam podari viac vody, dohustite struhankou/cesto z ktoreho tvarujeme gulky, take mensie tenisaky .o)

    Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gulky vlozime do VRIACEJ polievky, a nechame 20 minut varit, neprikryte.

    Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrajame na platky, ukrajujeme lyzicou. Raz to skuste a uvidite! .o)

    Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
V jednoduchosti je krása a v tomto prípade to platí dvojnásobne: ukladám, lebo zbieram recepty z troch vecí (chystám sa do dôchodku tak nech mám čo vyvárať).
Asi sa vkladajú až pri servírovaní...A všetko,čo obsahuje cesnak máme veľmi radi.Ja dávam aj do kapustovej a keď sa niekto ozve,poviem,že údené mäso bolo cesnakové.
@viceroy , kapustnicu sme jedli tri dni, vydrzala bez pokazenia. @medulienka122 vajicka to cesto zahustia a ako som pisala, NEPRIKRYVAT, prikryla som iba zar, a rozvarili sa uuuuplne na drobne. Inak nerobia probleny ani pri ohrievani, drzia pokope. Dolezite je, aby si ich sadzala do bublajucej vriacej polievky. @tatranocka ja cesnak do polievky nedavam, vyvari sa naopak z tych gul pekna cesnakova aroma a este to ma vyhodu, ze ta voda co sa vyzbera na rozriedenie cesta su vacsinou tie mastne a paprikove oka co plavaju na polievke, takze gulky maju peknu farbu a polievka naopak neposobi mastne.

Pridaj komentár k receptu: