Foto: hanee
Tento recept je z nejakeho kucharskeho kalendara roku pane, varila ich moja maminka, varim ich aj ja... a je to najoblubenejsia "zavarka" do kapustnice Zobraziť celý popisTento recept je z nejakeho kucharskeho kalendara roku pane, varila ich moja maminka, varim ich aj ja... a je to najoblubenejsia "zavarka" do kapustnice - uz ani chlebik prikusovat netreba!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustnicu si uvarte tak ako ste zvyknuty. U nas to je trocha komplikovanejsie, kedze sa tu nepapa bravcove masko. Do mojej kapustnice slo hovadzi predne a na "smrad" udeneho som tam hodila vyvarit udene kuracie stehno. Inak ostatne standardne, kapusta, zemiaky, susene hribiky, vsetky koreniny, pochutiny.
- 2
Suchare dajte do mikrotenoveho sacku a prejdite po nich par krat vlacekom na cesto. Ucelom nieje aby ostali rozdrvene na prach, pokojne sen tam moze byt aj vacsi kusok. Vysypte do misky.
- 3
Pridajte ocisteny, roztlaceny cesnak a dve vajicka. NESOLIT! NEKORENIT!
- 4
Finta je v tom, ze zmes riedite vodou z kapustnice /odoberte si do hrnceka, pred tym nez gule zacnete pripravovat vodu s kapustnice, nech schladne/. Takze prilievame schladnutu vodu z polievocky a rukou vytvorime take tuhsie / ak sa vam podari viac vody, dohustite struhankou/cesto z ktoreho tvarujeme gulky, take mensie tenisaky .o)
- 5
Gulky vlozime do VRIACEJ polievky, a nechame 20 minut varit, neprikryte.
- 6
Nakrajame na platky, ukrajujeme lyzicou. Raz to skuste a uvidite! .o)
- 2
Diskusia k receptu