Cesnakové bomby do kapustnice (fotorecept)

Autor receptu: hanee

Tento recept je z nejakeho kucharskeho kalendara roku pane, varila ich moja maminka, varim ich aj ja... a je to najoblubenejsia "zavarka" do kapustnice - uz ani chlebik prikusovat netreba!

5 guli
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustnicu si uvarte tak ako ste zvyknuty. U nas to je trocha komplikovanejsie, kedze sa tu nepapa bravcove masko. Do mojej kapustnice slo hovadzi predne a na "smrad" udeneho som tam hodila vyvarit udene kuracie stehno. Inak ostatne standardne, kapusta, zemiaky, susene hribiky, vsetky koreniny, pochutiny.
  2. Suchare dajte do mikrotenoveho sacku a prejdite po nich par krat vlacekom na cesto. Ucelom nieje aby ostali rozdrvene na prach, pokojne sen tam moze byt aj vacsi kusok. Vysypte do misky.
  3. Pridajte ocisteny, roztlaceny cesnak a dve vajicka. NESOLIT! NEKORENIT!
  4. Finta je v tom, ze zmes riedite vodou z kapustnice /odoberte si do hrnceka, pred tym nez gule zacnete pripravovat vodu s kapustnice, nech schladne/. Takze prilievame schladnutu vodu z polievocky a rukou vytvorime take tuhsie / ak sa vam podari viac vody, dohustite struhankou/cesto z ktoreho tvarujeme gulky, take mensie tenisaky .o)
  5. Gulky vlozime do VRIACEJ polievky, a nechame 20 minut varit, neprikryte.
  6. Nakrajame na platky, ukrajujeme lyzicou. Raz to skuste a uvidite! .o)