Červené ríbezle s mrkvou

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Je sezóna ríbezlí - u nás na severe sa práve začína a spomenula som si na recept, ktorý som robievala kedysi dávno. Podávame ho ako prílohu k mäsu namiesto kompótu.

Suroviny

2  kg
1  kg strúhaná
1/2  kg
4 - 5  ks
2  l studená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 2 litrov vody vložíme 4 - 5 hrebíčkov, kúsok celej škorice a cukor. Do vriacej vody pridáme postrúhanú mrkvu/ ako na tekvicu/, varíme 20 minút. Nakoniec pridáme ríbezle, necháme prejsť varom a horúce plníme do fliaš postavených na plechu. Zaviečkujeme, prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Podávame k mäsu.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@radulienkra Okrem toho sú aj chutné, ale koľko ľudí toľko chutí, treba vyskúšať!
Mňa to ešte len čaká, pretože červené ríbezle potrebujú ešte niekoľko dní. Preto nemám žiadnu fotku. A ešte aj preto, že mám čosi s PC.
Dajte vedieť, či budú chutiť!
noooo........... tento kompótik (scedený zo šťavy) dávam na kysnuté cesto (rozťahám prstami po šírke plechu a nechám hodinku poskysnúť)..... dám na to posýpku a upečiem...... veru sa viacerí čudovali, že aké je to tam ovocie !!! :-)
jedna fľaša 7dcl vystačí práve na jeden veľký plech...

Pridaj komentár k receptu: