Je sezóna ríbezlí - u nás na severe sa práve začína a spomenula som si na recept, ktorý som robievala kedysi dávno. Podávame ho Zobraziť celý popisJe sezóna ríbezlí - u nás na severe sa práve začína a spomenula som si na recept, ktorý som robievala kedysi dávno. Podávame ho ako prílohu k mäsu namiesto kompótu.
Postup
-
1
Do 2 litrov vody vložíme 4 - 5 hrebíčkov, kúsok celej škorice a cukor. Do vriacej vody pridáme postrúhanú mrkvu/ ako na tekvicu/, varíme 20 minút. Nakoniec pridáme ríbezle, necháme prejsť varom a horúce plníme do fliaš postavených na plechu. Zaviečkujeme, prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
- 2
Podávame k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mňa to ešte len čaká, pretože červené ríbezle potrebujú ešte niekoľko dní. Preto nemám žiadnu fotku. A ešte aj preto, že mám čosi s PC.
Dajte vedieť, či budú chutiť!
Vďaka, želám dobrú chuť!
Ja mám pocit, že aj trošku brusnice pripomínajú, však?
jedna fľaša 7dcl vystačí práve na jeden veľký plech...