Foto: violeta
výborný, osviežujúci, máme ho veľmi radi
Postup
-
1
Odšťavím si černice, ja som mala 2 väčšie misky, z ktorých som mala 3,5 litra šťavy. Šťavu nalejem do väčšieho hrnca, pridám 1,5 litra vody, 2 kg cukru, mätové lístky a kyselinu citrónovú.
- 2
Tekutinu chvíľu povarím, precedím a znova privediem do varu. Horúce plním do fliaš, alebo 7dcl pohárov a hneď uzavriem.
- 3
Ak niektoré viečka nechytia, vymením ich a zasterilizujem. Vyšlo mi 6l sirupu.
- 4
Robila som aj sirup len z čistej šťavy, na 1 liter šťavy som dala 0,4 kg cukru a kyselinu citrónovú 1 kávovú lyžičku (5g) na 3 litre šťavy + listy mäty. Je výborný, plný chuti černíc :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tuna, kde teraz byvam ich mame vela tych zdravych ciernych plodov. Nosievala som domov vedra a varila marmeladu a sirup.