Černicová bublanina

mekuchta - fotkamekuchta, 10. augusta 2012
Černicová bublanina
Foto: mekuchta

Jednoduchá černicová bublanina.

10
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
400 g
300 ml
400 g
100 ml
1 ks
Šlahačka:
2 ks
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka a cukor vymiešame ,

  2. 2

    pridáme mlieko, olej , múku a kypriaci prášok do pečiva . Vymiešame A na múkou vysypaný plech 1/2 cesta vylejeme .

  3. 3

    Do 2 polovice pridáme kakao/granko a vymiešame , nalejeme na vrch a posypeme černicami.

  4. 4

    Do vyhriatej rúry (180°C) dáme plech a pečieme cca 25 min.

  5. 5

    Šľahačka: Vyšľaháme šľahačku pridáme cukor a kávu zamiešame a môžme pridávať ku bublanine.

  6. 6

    Hodí sa cez letné dni keďže je kyselkavá.

Diskusia k receptu

rajnica
400 g cukru? To je recept sponzorovaný cukrovarníckym priemyslom?
zuzu3011
@rajnica , myslim si, že každý si dá cukru koľko uzna za vhodne.. Ak niekomu chuti bublanina sladsia tak si dá cukru este viac..
bylinka12345
Ochutnám... je super !!!! Na záhradke máme veľa černíc už som aj urobil koláčik ale so želatínou .... ;D
broninka
mňaaam, práve hľadám nejaký jednoduchý a fajný koláčik, tento ma dostal, idem vyskúšať :-)
evanaaa
jednoduché, o to lepšie....ale akú tú kávu pridať? Tekutú, uvarenú, alebo ešte v suchom stave? A aký druh?
bibalabuba
ako je to s tou kavou? prida sa pomleta alebo v tekutom stave do slahacky na jej zaciernenie alebo..?
mekuchta
Kava v suchom stave (napr Jac. Velvet), na chuť šľahačky cukor je kvôli
kyslosti černíc..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia