Čerešňové húseničky

Autor receptu: danculka

Urobíme si palacinkové cesto hustejšie, ako na klasické palacinky.Ked´Vám ostávajú v špajze čerešne,vykôskujte ich a ponaťahujte na špajle pribl. na 10 cm a po každej strane nechajte na chytenie do rúk a otočíme ich v hl.múke a potom v palacinkovom cestíčku a vyprážame na oleji.vypražené stiahneme z drievka a pocukrujeme ich,na pohľad vyzerajú ako huseničky ale chutia perfektne.Ospravedlňujem sa fotky neviem zatial sem dať,ale sa to naučím.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín urobíme cectíčko.
  2. Vykôstkujeme čerešne a ponavliekame ich na drievka,tak aby sa dali chytiť do oboch rúk a otočiť najskôr v múke a potom v cestíčku a vyprážame v oleji.Vypražené husenice pocukrujeme práškovým cukrom podľa chuti.