Čerešňové brownies

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 28. júla 2010
Čerešňové brownies
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

275 g
225 g
400 g
25 g
 štipka
5 ks
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme spolu s maslom, pridáme cukor, vanilku, soľ. Postupne vmiešame vajcia. Nakoniec múku a vykôstkované čerešne.

  2. 2

    Nalejeme do vymasteného a vysypaného plechu. Pečieme pri teplote 160 stupňov.

  3. 3

    Podávame s pohárom mlieka.

Diskusia k receptu

zdezda
Fíha, zaujímavý záhryzok a pomerne drahý. No za pokus to stojí, ukladám si do KK.
furdica
Prepačte, ale pripada mi to ako nedopečene ,určite sa ten kolač lepi na zuby .ja som raz mala podobny recept na sacherku ,tiež tak vyzeral a tak mi aj pripadal ako nedopečeny
furdica
Ešte dodatok ako hovorim mojej dcere,aj dobreho vela škodi privela tuku-maslo a čokolada- privela cukru
sandratamer
@furdica , ale toto je typický brownie, to nie je piškóta. Má to vyzerať presne tak ako na obrázku a chuť, viac čokoláda ako koláč :-)
evanaaa
Ano, máš pravdu, Sandri, často som pozerávala Spektrum - relácie o varení, a aj Nigella L. ich robievala, tieto čokoládové takto vyzerali, niekedy mali po rozlomení zvnútra takú akoby krémovú konzistenciu. Rozmýšlam, či by z tohoto receptu nešli aj mufiny. Liať do formičiek.
evanaaa
A pre Furdicu, to nedopečené je vlastne tá čokoláda.
lenine
je skvely, len sa za nim zaprasilo a uz robim druhy :) len ceresni som pridala asi 300g a piekla som ho skoro hodinu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia