Foto: iva63
voňavý celozrnný ovsený chlebík-:) veľmi sa mi páči recept na domáci nemiesený chlebík,ktorý je tu na vareche...použila som postup toho receptu, ale suroviny som Zobraziť celý popisvoňavý celozrnný ovsený chlebík-:) veľmi sa mi páči recept na domáci nemiesený chlebík,ktorý je tu na vareche...použila som postup toho receptu, ale suroviny som si zmenila podľa seba-:) výsledok je výborný
na 220 °C
Postup
-
1
cesto si pripravíme večer...do misky dáme všetky suroviny uvedené v rozpise...zamiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na celú noc do chladničky...
-
2
cesto vyberieme z chladničky po 12-15 hodinách...vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku...nakoľko je použitá iba celozrnná múka, tak cesto nie je také riedke ako je z klasickej bielej pšeničnej múky...vypracujeme z neho bochník...preložíme do misky, v ktorej je papier na pečenie....pomúčime, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme ešte na teplom mieste dobre vykysnúť
-
3
chlebík nám nakysol...rozohrejeme si rúru
-
4
chlebík vložíme aj s papierom do formy, postriekame ho jemne studenou vodou a posypeme na povrchu celými ovsenými vločkami, alebo ovsenými otrubami...pečieme na 220st. asi 30 minút...potom chlebík vyberieme z formy, dáme z neho dole papier a položíme voľne na mriežku dopiecť ešte asi 15 minút...Pozor! doba pečenia aj výška teploty nie je záväzná...každá rúra má iné parametre pečenia
-
5
hneď po upečení žeravý chlebík premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
-
6
krájame na tenké krajíčky
-
7
ešte jedna "detailovka"-:)
-
8
prajem Vám dobrú chuť-:)
@salinka tiež som veľmi spokojná s pôvodným receptom od tetriss,tiež často ho robievam s rôznymi obmenami...teraz som kvôli použitiu celozrnných múk dala iba dve šialky...v chladničke to kyslo skoro 15 hodín, keď som mala už voľný čas tak som to vytiahla z chladničky, nechala v izbovej teplote trochu "odstáť" odokryté asi 10 minút...potom som ďalej pracovala podľa horeuvedeného postupu...v tom košíku mi to kyslo prikryté jeden a pol hodiny...ale mala som dostatočné teplo v miestnosti!
ďakujem veľmi pekne-:)
zatiaľ som neskúšala robiť z dvojitej dávky...pri menších množstvách mám vždy istotu, že sa mi chlebík dobre prepečie-:)
@dusan95843 formu som kúpila v hypermarkete, ale videla som ich aj v lidli...ďakujem, za nahliadnutie-:)
@anina43 tvoje slová chvály si veľmi vážim...ďakujem...toto zdravé pečenie ma baví a máš pravdu, tá vôňa po celom doma, je "fascinujúca"...niet krajšej vône ako je práve tá z čerstvo upečeného chleba!
@eviana , @marianna76 , @ancicka aj Vám ďakujem-:)
@margaretka28 priznám sa, že aj ja som bola prekvapená...keby ste ma videli ako sa tvárim, ked držím v ruke nôž a idem "nakuknúť" do vnútra, že čo ma tam čaká-:))) ale teraz chlebík dlho kysol a v tom to je!!! vôbec som sa netrápila pri miesení..z chladničky rovno do košíka a odtiaľ hned do formy..žiadne miesenie, múčenie...nič, iba teplá miestnosť!
ďakujem Ti krásne slová...-:)
práve preto je recept od@tetriss výborný, že dáš málo droždia, nenamáhaš sa miesením, iba čakáš...a výsledok je vždy "okatý" ...už som piekla ciabatty podľa spomínaného receptu a tam som dala úplne "malilinko" štipku droždia...a výsledok bol super!
ďakujem za komentár-:)
vieš ja robím tak,že čo mám doma, to používam...naučila som sa mlieť aj natural ryžu a používať ju na miesto múky ryžovej...a robím z nej výborné sušienky-:)
ďakujem Ti, že sa zastavila pri mojom recepte!
@mesiac , @kecemis ďakujem aj Vám
@danculka čakám tvoje komentáre aj fotky-:) a ďakujem
@irenaw -:)))
Ďakujem veľmi pekne :)
@zuzana437 ďakujem veľmi pekne za Tvoj milý komentár
Chlebík je taký ako má byť:-) veľmi sa ti vydaril, iba chcem posepnut,že z tejto múky zrejme nemôžeme očakávať vyšší chlebík,je to dané jej konzistenciou,verím,že musel chutiť veľmi:-)
@salinka tiež som veľmi spokojná s pôvodným receptom od tetriss,tiež často ho robievam s rôznymi obmenami...teraz som kvôli použitiu celozrnných múk dala iba dve šialky...v chladničke to kyslo skoro 15 hodín, keď som mala už voľný čas tak som to vytiahla z chladničky, nechala v izbovej teplote trochu "odstáť" odokryté asi 10 minút...potom som ďalej pracovala podľa horeuvedeného postupu...v tom košíku mi to kyslo prikryté jeden a pol hodiny...ale mala som dostatočné teplo v miestnosti!
ďakujem veľmi pekne-:)
zatiaľ som neskúšala robiť z dvojitej dávky...pri menších množstvách mám vždy istotu, že sa mi chlebík dobre prepečie-:)
@dusan95843 formu som kúpila v hypermarkete, ale videla som ich aj v lidli...ďakujem, za nahliadnutie-:)
@anina43 tvoje slová chvály si veľmi vážim...ďakujem...toto zdravé pečenie ma baví a máš pravdu, tá vôňa po celom doma, je "fascinujúca"...niet krajšej vône ako je práve tá z čerstvo upečeného chleba!
@eviana , @marianna76 , @ancicka aj Vám ďakujem-:)
@margaretka28 priznám sa, že aj ja som bola prekvapená...keby ste ma videli ako sa tvárim, ked držím v ruke nôž a idem "nakuknúť" do vnútra, že čo ma tam čaká-:))) ale teraz chlebík dlho kysol a v tom to je!!! vôbec som sa netrápila pri miesení..z chladničky rovno do košíka a odtiaľ hned do formy..žiadne miesenie, múčenie...nič, iba teplá miestnosť!
ďakujem Ti krásne slová...-:)
práve preto je recept od@tetriss výborný, že dáš málo droždia, nenamáhaš sa miesením, iba čakáš...a výsledok je vždy "okatý" ...už som piekla ciabatty podľa spomínaného receptu a tam som dala úplne "malilinko" štipku droždia...a výsledok bol super!
ďakujem za komentár-:)
vieš ja robím tak,že čo mám doma, to používam...naučila som sa mlieť aj natural ryžu a používať ju na miesto múky ryžovej...a robím z nej výborné sušienky-:)
ďakujem Ti, že sa zastavila pri mojom recepte!
@mesiac , @kecemis ďakujem aj Vám
@danculka čakám tvoje komentáre aj fotky-:) a ďakujem
@irenaw -:)))
Ďakujem veľmi pekne :)
@zuzana437 ďakujem veľmi pekne za Tvoj milý komentár
Chlebík je taký ako má byť:-) veľmi sa ti vydaril, iba chcem posepnut,že z tejto múky zrejme nemôžeme očakávať vyšší chlebík,je to dané jej konzistenciou,verím,že musel chutiť veľmi:-)