Foto: mooncika89
9
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. V miske zmiešame všetky ostatné suroviny. Prilejeme pripravený kvások a spracujeme do pevnejšej kaše, „polocesta“.
-
2
Rúru predhrejeme na 50°C. O pár minút vypneme a vložíme do nej pripravené cesto. Necháme asi 45 minút kysnúť do dvojnásobného množstva.
-
3
Po vykysnutí cesto opatrne vyklopíme na pomúčenú dosku. Jemne z neho vytvarujeme širší valec, z ktorého odkrajujeme kúsky a formujeme žemličky (opatrne vtláčame okraje smerom dovnútra).
-
4
Kladieme na plech tak, aby „škaredá“ strana bola otočená smerom nahor. Potrieme vlažnou vodou a pečieme pri 200°C asi 40 minút.
-
5
HOTOVO! :)
Ďakujem za recept.