Foto: monnikka
Tieto buchty som robievala roky z bielej múky, ale máme radi celozrnné pečivo, tak som skúsila múku zmiešať s celozrnnou a teraz robievam takéto, Zobraziť celý popisTieto buchty som robievala roky z bielej múky, ale máme radi celozrnné pečivo, tak som skúsila múku zmiešať s celozrnnou a teraz robievam takéto, plním tvarohom, lekvárom alebo nutelou.
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu dôkladne vymiesime, aby sa robili bubliny, nevykysnuté cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, kraje cesta pritlačíme, aby bola plnka dobre uzavretá, buchty kladieme tesne vedľa seba, každú potrieme olejom, aj po bokoch a necháme na plechu kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, potom dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 32 buchiet.
Diskusia k receptu