Foto: vilma200
Pagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a mysím si, že stojí za to, posunúť Zobraziť celý popisPagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a mysím si, že stojí za to, posunúť ho ďalej.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a droždie a pripravíme kvások.
- 2
Obidva druhy múky si dáme do misy, pridáme vykvasený kvások, margarín, soľ, semiačka a vymiesime. Necháme vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme 4 - 5 cm pagáče. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo pomastený plech), potrieme žĺtkom, aby pri pečení chytili hnedastú farbu. Vrch pagáčov môžeme narezať alebo posypať niektorými semiačkami. Necháme 15 minút kysnúť.
- 4
Vložíme do prehriatej rúry a pečieme 15 - 18 minút pri teplote 190 stupňov. Výborne chutia teplé i studené!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu