Celozrnné pagáčiky

vilma200 - fotkavilma200, 13. novembra 2013
Celozrnné pagáčiky
Foto: vilma200

Pagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a mysím si, že stojí za to, posunúť ho ďalej.

60 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

200 ml
25 g
1 ČL
100 g
300 g
150 g
2 ČL
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a droždie a pripravíme kvások.

  2. 2

    Obidva druhy múky si dáme do misy, pridáme vykvasený kvások, margarín, soľ, semiačka a vymiesime. Necháme vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme 4 - 5 cm pagáče. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo pomastený plech), potrieme žĺtkom, aby pri pečení chytili hnedastú farbu. Vrch pagáčov môžeme narezať alebo posypať niektorými semiačkami. Necháme 15 minút kysnúť.

  4. 4

    Vložíme do prehriatej rúry a pečieme 15 - 18 minút pri teplote 190 stupňov. Výborne chutia teplé i studené!

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

pipnat
myslím, že sa môže dať maslo, príp. olej, nie? margaríny nepoužívam........uložené v KK:)vyskúšam....
vilma200
Môžete vyskúšať. Inak môžu sa pridať aj ľanové semiačka. Pagáče sú resp. chutia dietnejšie, lebo sú dosť suché.
salinka
Páčia sa mi tvoje pagáčiky. Uložíme na december, budú sa hodiť:-)