Celozrnné pagáčiky

Autor receptu: vilma200

Pagáče sú veľmi dobré a asi aj trošku zdravé :) Recept mám z jednej kuchárskej knihy a mysím si, že stojí za to, posunúť ho ďalej.

60 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a droždie a pripravíme kvások.
  2. Obidva druhy múky si dáme do misy, pridáme vykvasený kvások, margarín, soľ, semiačka a vymiesime. Necháme vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
  3. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrojíme 4 - 5 cm pagáče. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo pomastený plech), potrieme žĺtkom, aby pri pečení chytili hnedastú farbu. Vrch pagáčov môžeme narezať alebo posypať niektorými semiačkami. Necháme 15 minút kysnúť.
  4. Vložíme do prehriatej rúry a pečieme 15 - 18 minút pri teplote 190 stupňov. Výborne chutia teplé i studené!