Celiaticka jahodová torta (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Ľahká jednoduchá celiaticka torta s jahodami .Vhodná na nedelné popoludnie ale može byt aj na menšiu oslavu.
11 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- odvážime si múku´,cukor a pripravime všetky potrebné ingrediencie
- vajcia oddelíme a z bielkov urobíme tuhý sneh a žltka vymiešame c cukrom,potom pridame do žltkovej hmoty sneh a múku.najskor ručne miešame a este aj mixerom ale len jemne.
- cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie.pečieme pri 200st.asi 25 minút.
- urobime si plnku:uvaríme puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru.necháme vychladnúť a vymiešame s máslom a palmarinom.
- na vychladnuté cesto natrieme plnku,naukladame jahody a zalejeme želatinou ktorú urobime tak že uvarime vodu zmiešanú s cukrom a želatinovým práškom.varíme 1 minútu a necháme chladit 10 minút .dáme do chladničky vychladiť.
- vychladenú tortu potrieme na boky plnkou a možeme posypať kokosom.šlahacku urobime z mlieka a práškovej šľahačky mixerom na najvyššie obrátky 3 minúty.ozdobíme vrch torty.