Celiaticka jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Ľahká jednoduchá celiaticka torta s jahodami .Vhodná na nedelné popoludnie ale može byt aj na menšiu oslavu.

11
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. odvážime si múku´,cukor a pripravime všetky potrebné ingrediencie
  2. vajcia oddelíme a z bielkov urobíme tuhý sneh a žltka vymiešame c cukrom,potom pridame do žltkovej hmoty sneh a múku.najskor ručne miešame a este aj mixerom ale len jemne.
  3. cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie.pečieme pri 200st.asi 25 minút.
  4. urobime si plnku:uvaríme puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru.necháme vychladnúť a vymiešame s máslom a palmarinom.
  5. na vychladnuté cesto natrieme plnku,naukladame jahody a zalejeme želatinou ktorú urobime tak že uvarime vodu zmiešanú s cukrom a želatinovým práškom.varíme 1 minútu a necháme chladit 10 minút .dáme do chladničky vychladiť.
  6. vychladenú tortu potrieme na boky plnkou a možeme posypať kokosom.šlahacku urobime z mlieka a práškovej šľahačky mixerom na najvyššie obrátky 3 minúty.ozdobíme vrch torty.