Špagety so špenátom

Carbonara so špenátom

Autor receptu: podravka

Carbonara špagety posypané slaninkou vás určite potešia za každého počasia.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky.
  2. Špenát umyjeme, scedíme a dáme do elektronického sekáčika. Najprv posekáme špenát. Potom pridáme vidličkou rozmiešané vajcia, krémový syr a ochucovadlo Natur.
  3. Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale.
  4. Širšiu panvicu zahrejeme a opečieme na nej slaninu. Slaninu vyberieme a dáme tam rozmixovanú špenátovú zmes, ktorú trošku zohrejeme. Pridáme uvarené špagety (trošku vody, v ktorej sa varili špagety, ak je to potrebné), všetko spolu premiešame a zložíme z ohňa.
  5. Teplé špagety podávame posypané čiernym korením a opečenou slaninou.
  6. Rada: Namiesto čerstvého špenátu môžete použiť aj mrazený.