Nenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie "lyžičkové" dezerty servírované na tanieriku a nie veľmi Zobraziť celý popisNenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie "lyžičkové" dezerty servírované na tanieriku a nie veľmi suché, takže toto je ideálna voľba :)
Suroviny
| Piškót: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 |
|
| 4 PL |
|
| Krém: | |
| 10 PL |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 balenie |
|
| 250 ml |
|
| (alebo Granko) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Trúbu si predhrejeme na 170 - 180 °C. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridáme horúcu vodu, vmiešame kakao, múku s PDP a nakoniec ľahko zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vystlaného pekáča a upečieme. Necháme piškót vychladnúť.
-
2
Uvaríme si cca 250ml (klasický hrnček) kapučína a na korpus naukladáme dlhé piškóty a pokropíme ich. Netreba sa báť, že sa bude rozpadať - korpus je dosť tuhý a všetko kapučínko vsaje a koláč osvieži.
-
3
Pripravíme si krém: mlieko uvaríme s múkou na kašu a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s pár lyžicami kapučína a dobre rozmiešame spolu s jogurtom. Maslo vymiešame s cukrom (môžme aj nad parou, ale len chviľočku, aby trošku zmäklo) a striedame vmiešavame smotanovú masu a vychladnutú kašu a vyšľaháme do hladkého krému.
- 4
Krém rovnomerne rozotrieme na piškóty, poprášime niekoľkými lyžicami kapučína, granka či kakaa a necháme stuhnúť do druhého dňa. :)
- 4









Diskusia k receptu