Cappuccino rezy

1000thwindow - fotka1000thwindow, 6. apríla 2015

Nenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie "lyžičkové" dezerty servírované na tanieriku a nie veľmi Zobraziť celý popisNenáročné smotanové rezy s príchuťou kapučínka a plnky s nádychom vaječného likéru. U nás sú najobľúbenejšie "lyžičkové" dezerty servírované na tanieriku a nie veľmi suché, takže toto je ideálna voľba :)

Suroviny

Piškót:
250 g
200 g
5 ks
100 ml
1
4 PL
Krém:
10 PL
500 ml
1 ks
200 g
1 ks
3 PL
1 ks
1 balenie
250 ml
 (alebo Granko)




Postup

  1. 1

    Trúbu si predhrejeme na 170 - 180 °C. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridáme horúcu vodu, vmiešame kakao, múku s PDP a nakoniec ľahko zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vystlaného pekáča a upečieme. Necháme piškót vychladnúť.

    Cappuccino rezy  - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si cca 250ml (klasický hrnček) kapučína a na korpus naukladáme dlhé piškóty a pokropíme ich. Netreba sa báť, že sa bude rozpadať - korpus je dosť tuhý a všetko kapučínko vsaje a koláč osvieži.

    Cappuccino rezy  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si krém: mlieko uvaríme s múkou na kašu a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s pár lyžicami kapučína a dobre rozmiešame spolu s jogurtom. Maslo vymiešame s cukrom (môžme aj nad parou, ale len chviľočku, aby trošku zmäklo) a striedame vmiešavame smotanovú masu a vychladnutú kašu a vyšľaháme do hladkého krému.

  4. 4

    Krém rovnomerne rozotrieme na piškóty, poprášime niekoľkými lyžicami kapučína, granka či kakaa a necháme stuhnúť do druhého dňa. :)

    Cappuccino rezy  - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
Toto musí byť chuťovo fantastické. Mám ale otázku: Neoddeľuje sa tá piškóta od korpusu, keď ju dávaš hneď na korpus bez toho, aby sa predtým niečim natrela? Ináč sa mi veľmi páči pre tú chuť. S menšími úpravami nahradí aj tortu. Ukladám KK.*****.
1000thwindow
Dík a @motyka vôbec sa to od seba neoddeľuje, dokonca to vyzerá, ako by bol na sebe tmavý a svetlý korpus, sama som bola prekvapená. Možno ich zlepilo to vsiaknuté kapučíno alebo to bolo tým, že som koláč nechala "odstáť" cca 15hodín, neviem, každopádne bol delikátny a jednoliaty :)
janger
Velmi sa mi tento tvoj zakusok pozdava. Mne by iste chutil. Jogurt vajecny liker sice nepoznam. Ale urcite sa da spravit aj zmiesanim jogurtu s vajecnym likerom. Niekedy to spravim ako dezert :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia